Antena Meniu Search
x

CSM a decis că Augustin Lazăr a încălcat Codul Deontologic. Reacţia imediată a Procurorului General

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că Augustin Lazăr a încălcat Codul Deontologic cu sintagma ”inculpaţi de rang înalt”. Reacţia procurorului general nu a întârziat să apară, acesta catalogând măsura drept "nelegală”.

Procurorul General, Augustin Lazăr
Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, la o conferinta de presa. - Mediafax Foto via Hepta

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că Augustin Lazăr a încălcat Codul Deontologic cu sintagma ”inculpaţi de rang înalt”. Reacţia procurorului general nu a întârziat să apară, acesta catalogând măsura drept "nelegală”.

Augustin Lazăr a transmis, luni, un mesaj privind soluţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii ce vizează încălcarea Codului Deontologic.

”Ca urmare a interesului manifestat de opinia publică, arăt că am contestat hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 decembrie 2018, hotărâre prin care, la limita majorităţii, a fost desfiinţată hotărârea Secţiei pentru procurori nr. 376 din 26 iunie 2018 care stabilea că nu există indicii privind încălcarea dispoziţiilor art. 17 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Soluţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii o apreciez ca nelegală şi urmează ca instanţa competentă, sesizată în termenul legal, să hotărască asupra contestaţiei formulate”, a transmis Augustin Lazăr.

Anterior, plenul CSM a decis că procurorul general a încălcat Codul Deontologic cu sintagma ”inculpaţi de rang înalt”.

Luni dimineaţă, la intrarea în sediul CSM, Lazăr aprecia că Direcţia Naţională Anticorupţie are drept competenţă anchetarea „inculpaţilor de rang înalt”, scopul instituţiei fiind combaterea corupţiei „la nivel de mijloc şi înalt”.

„Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dacă vă uitaţi în lege, exact aşa scrie acolo, Direcţia Naţională Anticorupţie este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupţia, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt, cel mai adesea la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA-ului sunt inculpaţi de rang înalt”, a afirmat, luni, procurorul general Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Şi ministrul Justiţiei a reacţionat pe această temă, Todorel Toader afirmând că Augustin Lazăr „trage de timp” cu procesul prin care a contestat raportul în 20 de puncte pe care l-a prezentat în momentul în care a propus revocarea din funcţie a acestuia.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » CSM a decis că Augustin Lazăr a încălcat Codul Deontologic. Reacţia imediată a Procurorului General