Antena Meniu Search
x

CSM va sesiza Curtea Constituțională, în urma conflictelor iscate de ordonanţa de Guvern

Ordonaţa de Guvern care schimbă Codul Penal şi pe cel de Procedură Penală a iscat conflicte! Peste tot, nu numai în lumea politică. În justiţie şi în societatea civilă, cei care conduc s-au adunat pentru a găsi soluţii ca să oprească aplicarea prevederilor acesteia.

Vezi și

Ordonanţa de Guvern care schimbă Codul Penal şi pe cel de Procedură Penală a iscat conflicte! Peste tot, nu numai în lumea politică. În justiţie şi în societatea civilă, cei care conduc s-au adunat pentru a găsi soluţii ca să oprească aplicarea prevederilor acesteia.

Preşedintele ţării a mers chiar la Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi la Avocatul Poporului, pentru a stopa intrarea în vigoare a ordonanţei. Şeful statului a ajuns la CSM în jurul orei 9.00. Acolo, şefii din Justiţie instraseră deja în o şedinţă, pentru a decide ce soluţie adoptă după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonaţei de Guvern.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat destul de rapid o decizie. Preşedintele CSM a decis sesizeze Curtea Constituţională. Iar preşedintele şi-a continuat drumul. Aşa că, în jurul orei 12.00, a ajuns la Avocatul Poporului. Klaus Iohannis a discutat un sfert de oră cu Victor Ciorbea. Dimineaţă, Avocatul Poporului declarase că nu are cum să atace ordonanţa de urgenţă decât după ce intră în vigoare, ceea ce l-a nemulţumit pe preşedinte.

Evident, reacţiile nu au încetat să apară.

Şi APADOR-CH a anunţat că va protesta faţă de Ordonanţa Guvernului de modificare a Codurilor. La rândul lor, președintele şi primvicepreşedintele Comisiei Europene au afirmat că urmăresc cu "foarte mare îngrijorare evoluțiile recente din România". Cei doi au avertizat că "lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu să fie subminată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » CSM va sesiza Curtea Constituțională, în urma conflictelor iscate de ordonanţa de Guvern