Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cu ce se laudă miniștrii Guvernului Cîţu: salariul minim va fi majorat, alocaţiile vor creşte

Miniştrii Guvernului Cîţu au intrat în pâine şi se laudă cu un program de guvernare întins pe aproape 300 de pagini. Sunt aşteptate decizii importante, legate de salarii, pensii, alocaţii şi de asigurările de sănătate.

de Redactia Observator

la 25.12.2020 , 11:13

  • Noul ministru al Muncii a anunţat că salariul minim va fi majorat.
  • De la 1 ianuarie alocaţiile vor creşte din nou cu 20 la sută.  

Ne sunt promise în următorii patru ani autostrăzi, spitale şi şcoli. Până atunci, însă, au avut loc predările de mandate. Cel mai spectaculos moment a fost, de departe, la Ministerul de Interne. 

Dacă fostul ministru de interne, marcel vela, anunţa că e pe urma interlopilor, noul ministru se laudă cu realizările de la ministerul anterior, cel al transporturilor.

Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor: Am construit infrastructură de transport în România şi acest lucru se vede, se vede în kilometri de autostradă daţi în trafic, aproape 90.

Vezi și

Actualul ministru al Transporturilor plusează şi el cu o mie de kilometri de autostradă, fără să spună şi când vor fi finalizaţi. 

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Deschid apelul meu şi către cei care acum sunt în privat să ni se alăture într-un proiect, aş îndrăzni să spun într-o aventură frumoasă. 

Premierul Florin Cîţu s-a dus personal la ministerul de finanţe pentru a-i spune succesorului său ce are de făcut. 

Florin Cîţu, premier: Sunt sigur că va continua ce am început ...sunt multe de făcut.

De la 1 ianuarie alocaţiile vor creşte din nou cu 20 la sută 

Cel mai mult au avut de discutat Violeta Alexandru şi Raluca Turcan. Noul ministru al Muncii a anunţat că salariul minim va fi majorat. Dar nu a ştiut să spună cu cât sau de când. 

Reporter: Asta ce înseamnă în bani, concret? 

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Sunt sume diferite. Când spui cel puțîn, în momentul în care deja anunți o cifra, ea se va duce că fiind o certitudine.

Un singur lucru este cert: de la 1 ianuarie alocaţiile vor creşte din nou cu 20 la sută.  

Poate cel mai provocator portofoliu este cel de la Sănătate. Condus din nou de Vlad Voiculescu, executivul are planuri mari: introducerea asigurărilor complementare de sănătate prin care pacienţii ar putea alege dacă se tratează la stat sau la privat. 

La mediu, Tanczos Barna preia protofoliul în plin scandal în privinţa programului rabla pentru electrocasnice, care trebuie să fie deja în desfăşurare.

La ministerul tineretului si sportului noul ministru Eduard Novak şi predecesorul său Ionuţ Stroe au pus mâna ... pe o masă in pregătirea conferinţei de presă după preluarea mandatului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Cu ce se laudă miniștrii Guvernului Cîţu: salariul minim va fi majorat, alocaţiile vor creşte