Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloș, declarații după prima ședință a Guvernului

Premierul Dacian Cioloș a făcut, astăzi, o serie de declarații după prima ședință informală a Guvernului.

Premierul Dacian Cioloș a făcut, astăzi, o serie de declarații după prima ședință informală a Guvernului.

”Am discutat despre planul de acțiuni sectoriale, va fi depus la Parlament odată cu bugetul. E ceea ce ne propunem noi să facem în anul care vine, pe fiecare domeniu în parte. Am solicitat fiecărui ministru să identifice ce e obligatoriu de făcut în următoarea perioadă. O a doua categorii de decizii - ce anume continuăm din proiecte începute, să vedem ce ne putem asuma și în al treilea rând ce proiecte noi decurg din programul de guvernare. Am discutat și despre trei teme prioritare de lucru, care sunt multisectoriale. Am sugerat să lucrăm pe o tem privind dezvoltarea economică, reforma administrației și o a treia temă, România în UE, ce așteptăm noi de la UE și ce aducem noi în UE. E important să discutăm despre aceste lucruri încă de pe acum. Am convenit cu miniștrii de resort să existe un plan detalial pentru securitatea cetățenilor. Nu există semne că ar putea fi probleme în România, dar e bine să fim pregătiți. Am cerut ministrului Sănătății să continue să urmărească atent persoanele rănite de la Colectiv și să am o informare periodică a celor internați în țară și străinătate. Vom veni cu un act normativ pentru a plăti orele suplimentare medicilor și să acoperim costurile deplasării în anumite spitale din UE și din afara UE” a spus Dacian Cioloș.

Totodată, premierul Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Sănătăţii va elabora un act normativ care va permite plata orelor suplimentare pentru personalul medical care a acordat îngrijiri victimelor de la clubul Colectiv.

"Ministerul Sănătăţii urmează să vină cu un act normativ pentru a putea plăti orele suplimentare medicilor care în acea perioadă foarte intensă nu au mai calculat timpul pe care l-au petrecut în spitale şi mi se pare normal să-i recompensăm aşa cum se cuvine şi cum prevede legea", a spus Cioloş, la finalul unei şedinţe informale cu membrii Guvernului.

Totodată, el a spus că printr-un alt act normativ se va asigura baza legală care va permite acoperirea cheltuielilor de deplasare la spitale din UE sau din afara UE a victimelor şi aparţinătorilor acestora care solicită un astfel de ajutor financiar.

Dacian Cioloş i-a mai cerut ministrului de resort să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloș, declarații după prima ședință a Guvernului