Antena Meniu Search
x

Dan Barna invocă un blocaj în coaliţia de guvernare şi dă vina pe UDMR: "Ei vor mutarea SIIJ la Parchetul General"

Dan Barna, copreşedinte al USR-Plus, consideră că membrii coaliţiei de guvernare sunt în faţa unui blocaj care poate pune sub semnul întrebării modul în care evoluează coaliţia în perioada următoare.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 11:43

Dan Barna, atac cu talpa înainte la UDMR
Dan Barna, atac cu talpa înainte la UDMR - Profimedia
  • Dan Barna îi acuză pe cei de la UDMR că nu vor desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Barna i-a găsit drept vinovaţi pentru blocaj pe cei de la UDMR pe care îi acuză că se opun desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Conform Agerpres, Dan Barna a ţinut să precizeze că "cei de la UDMR nu doresc desfiinţarea SIIJ, aşa cum s-a agreat în coaliţia de guvernare. Ei vor doar mutarea Secţiei la Parchetul General, ceea ce contravine elementelor asupra cărora ne-am înţeles".

Pe de altă parte, Dan Barna l-a lăudat pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei, şi a spus că "Stelian Ion, ministrul Justiţiei şi colegul meu, a prezentat mai multe căi. Pentru a putea să faci reformă în Justiţie, e nevoie ca toate forţele politice care contează să susţină acest demers. În momentul de faţă avem un blocaj în coaliţie, vedem că partenerul UDMR nu doreşte acest lucru şi mesajul preşedintelui exprimă aceeaşi nemulţumire pe care o avem şi noi - nu putem să avem un program de guvernare agreat şi susţinut în Parlament în momentul învestirii Guvernului şi apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Dan Barna invocă un blocaj în coaliţia de guvernare şi dă vina pe UDMR: "Ei vor mutarea SIIJ la Parchetul General"