Antena Meniu Search
x

Dan Barna, mesaj intern pentru USR-PLUS despre revocarea lui Vlad Voiculescu: Florin Cîțu mi-a zis despre impresia de sfidare

Într-un mesaj intern trimis pe grupul USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna a povestit pe larg cum a decurs discuția cu premierul Florin Cîțu în urma revocării lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 13:50

Dan Barna, co-președintele alianței USR PLUS
Dan Barna, co-președintele alianței USR PLUS - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vicepremierul Dan Barna a povestit, într-un mesaj intern trimis pe grupul Alianței, care au fost motivele care au dus la revocarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. 

"Pentru că tot au fost întrebări și vor mai fi, vă povestesc acum, dincolo de postarea de la mine de pe pagină, cum a fost cu demiterea lui Vlad: 

Nu am știut înainte de întâlnirea de la 10:30 nimic despre vreo demitere și evident nimic despre vreun interimat. 

Nu a existat anterior nicio discuție a mea cu Florin despre retras, demis, revocat Vlad, iar la coaliție am fost ferm și părea că am depășit situația. 

La întâlnire, azi la 10:30, Florin mi- a zis că îi demite pe cei doi că e prerogativa lui și că m-a numit interimar și că actele sunt trimise deja la președinte. 

L-am întrebat de ce m-a mai chemat dacă e doar ca să mă informeze de ceva ce a făcut și a decis singur. I- am spus că nu voi accepta un interimat despre care nu a avut minimul respect să mă întrebe înainte, ca și cum m-a luat din sertar", a scris Dan Barna.

Dan Barna spune că Florin Cîțu s-a plâns că fostul ministrul al Sănătății a lăsat impresia că îl sfidează.

"I-am cerut concret ce îi reproșează lui Vlad și mi- a zis despre impresia de sfidare că a început conferința de presă peste el, că a postat la 11 seară deodată cu el conferința de presă, că INSP, că nu avem paturi ATI... Toate chestii sau de greșeli , suprapunerile sau fără legătură cu el.

I-am propus alternative ca să putem avea spațiu de negociere și de păstrat coaliția funcțională, i- am zis: uite ieși și dai termen de 30 de zile ca să apară schimbări pozitive la MS/Vlad, în felul asta arăți și forță autoritate și avem spațiu de dialog și dacă nu merge ai argument valid să demiți.

A zis că a vorbit deja cu președintele, i-am zis hai să-l sunăm să-i zicem varianta asta ok prin care am putea menține coaliția stabilă și a zis că nu vrea că chiar dacă îl conving pe președinte, nu se răzgândește el că a luat deja decizia reproșându-mi și comunicatul BNR UP de vineri, generat de trimiterea unei plângeri penale împotriva MS pe fapte ridicole și fără să existe un raport al corpului de control finalizat. 

I-am spus că dacă nu ne lasă nici o margine de poziționare vom avea o singură opțiune să ripostăm ferm și mi- a răspuns că e ok, că a analizat ce opțiuni avem și că oricum nu avem ce face decât să acceptăm".

Politicianul a reiterat că Alianța își menține poziția anunțată miercuri și anume: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS.

"Plecând de acolo am făcut ședința BNR și am adoptat poziția pe care o știți și am comunicat- o la prânz, și pe care o menținem în zilele următoare.

E mai mult decât doar despre Vlad. Este despre a fi respectați ca parteneri de coaliție și asta e o miza pe care dacă nu o câștigăm degeaba mai stăm la guvernare pentru că nu putem accepta percepția lor (...). Aici ne-au judecat greșit crezând că o înghițim fericiți fără să mai zicem ceva".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Dan Barna, mesaj intern pentru USR-PLUS despre revocarea lui Vlad Voiculescu: Florin Cîțu mi-a zis despre impresia de sfidare