Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Frans Timmermans. Premierul speră ca dezbaterea din PE să fie "argumentată şi constructivă"

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la care au participat miniştrii Rovana Plumb şi Tudorel Toader, dar şi Dan Nica, europarlamentar.

- gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la care au participat miniştrii Rovana Plumb şi Tudorel Toader, dar şi Dan Nica, europarlamentar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cadrul întâlnirii, Viorica Dăncilă şi-a exprimat dorinţa ca dezbaterea de miercuri din plenul Parlamentului European să fie argumentată şi constructivă.

”În cadrul discuţiilor, desfăşurate într-o atmosferă constructivă, au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum şi pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European.

În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat intenţia României de a acţiona pentru promovarea interesului european şi pentru asigurarea unui mandat de succes care să evidenţieze importanţa unităţii şi evitarea diviziunilor la nivel european.

A exprimat dorinţa ca dezbaterea de mâine din Parlamentul European să fie argumentată şi constructivă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, oficialul român a reiterat susţinerea pentru priorităţile legislative pe care Comisia Europeană le-a prezentat recent, a salutat dialogul cu Comisia Europeană şi a subliniat necesitatea unei coordonări strânse între România şi Comisia Europeană pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în interesul tuturor, pentru consolidarea proiectului european. 

”În cadrul întrevederilor au fost abordate aspecte privind modificările aduse legilor justiţiei din România, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi diferite instituţii judiciare din România. Cu privire la evoluţiile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, au fost abordate aspecte legate de evaluările cuprinse în rapoarte, primul-ministru arătând că acestea nu reflecta în întregime realitatea în domeniu. Premierul român a reiterat deschiderea de a continua consultările cu Comisia de la Veneţia”, mai precizează Guvernul.

Dezbaterea din plenul PE va începe la ora 9.00, ora Strasbourgului, şi va dura o oră, din care Viorica Dăncilă va avea cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti.

Opinia Comisiei Europene va fi prezentată de către comisarul european pe Justiţie, Vera Jourova.

În urma acestei dezbateri, în luna noiembrie este aşteptată şi adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Frans Timmermans. Premierul speră ca dezbaterea din PE să fie "argumentată şi constructivă"