Antena Meniu Search
x

Premierul Dăncilă şi Tudorel Toader se întâlnesc marţi cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans

Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader merg marţi la Strasbourg, unde urmează să aibă discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei.

Premierul Dăncilă şi Tudorel Toader se întâlnesc marţi cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans - Hepta

Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader merg marţi la Strasbourg, unde urmează să aibă discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei.

Întâlnirea are loc în contextul în care, luni seară, Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept. Discuţia are loc cu o zi înaintea dezbaterii din Parlamentul European pe tema situaţiei statului de drept în România, votul fiind programat în 1 noiembrie.

„Legile nu au fost încă promulgate, nu e prea târziu ca autorităţile să dea înapoi. În următorul MCV de luna viitoare vom face o evaluare a raportului. Un pas înapoi ar fi o mare dezamăgire pentru prietenii României, mai ales pentru cetăţenii români. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului aţi începe să alergaţi în cealaltă direcţie. Dacă ajungem la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita să luăm măsuri, sa aducem in fata instantei Guvernul român daca nu va da curs recomandarilor noastre, ale GRECO si ale Comisiei de la Veneţia. Există riscul real ca România să facă paşi înapoi. Comisia Europeană face apel la autorităţile române să regândească cursul pe care l-au luat. Acest apel îl voi repeta şi în plen. Comsia e dispusă să sprijine autorităţile române în acest sens. M-am întâlnit de mai multe ori cu premierul, cu liderii din Parlament şi nu pot să ascund că evenimentele recente sunt o sursă de îngrijorări şi preocupări”, a avertizat Timmermans.

Miercuri, plenul Parlamentului European dezbate situaţia statului de drept în România, iar un vot este aşteptat în 1 noiembrie.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Premierul Dăncilă şi Tudorel Toader se întâlnesc marţi cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans