Antena Meniu Search
x

Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif

Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Daniel Ionuț Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase spre păstrare, potrivit informațiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe

Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Daniel Ionuț Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase spre păstrare, potrivit informațiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe

Conform declarațiilor lui Bărbulescu, Vâlcov i-a cerut să distrugă ambalajele în care se aflau sumele de bani care proveneau din infracțiuni, dar și alte documente care conțineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice și sume de bani.

"Mi-a spus să îl deschid și să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic și de hârtie în care se aflau banii și eventualele documente, respectiv niște plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice și sume de bani). M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan și cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani", se arată în declarația dată de martor.

Darius Vâlcov mai este acuzat că ar fi încercat să influențeze și alte două persoane, care au calitate de inculpați în dosar, cerându-le să distrugă documentele și hard-diskurile în care erau înregistrate tranzacții fictive efectuate prin intermediul unei societăți.

În plus, aflând de un control al Direcției Generale Antifraudă Fiscală solicitat de DNA, Vâlcov l-ar fi asigurat pe inculpatul Lucian-Petruț Șușală că va interveni pe lângă șeful echipei de control, pentru a influența rezultatul verificărilor.

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, va fi prezentat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009 — 2013.

Darius Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal, în care este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații obținute în virtutea funcțiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deținea în fapt și pe care le administra prin interpuși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe aflate într-un seif