Antena Meniu Search
x

Declaraţia unică, pe ultima sută de metri. Premierul Dăncilă: 'ANAF va lucra mai repede, mai bine'

Actul normativ referitor la declaraţia unică se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Actul normativ referitor la declaraţia unică se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

'Astăzi vom avea pe ordinea de zi actul normativ referitor la declaraţia unică (...) Vom adopta ordonanţa prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit, CAS şi CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS vor completa o unică declaraţie şi nu şapte declaraţii, cum a fost până acum', a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

 Ea a precizat că noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este 15 iulie.

'Plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent. Totodată, evaluarea pentru încadrarea ca plătitor de CAS şi CASS se va face în funcţie de venitul estimat pentru anul curent. Persoanele fizice vor putea rectifica declaraţia până la termenul de plată', a spus Dăncilă.

Potrivit şefei Executivului, noua reglementare va permite şi depunerea prin mijloace electronice a declaraţiei unice.

'Cetăţenii vor avea mai puţin timp de petrecut pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine şi cu costuri mai mici pentru a procesa declaraţiile şi a emite deciziile de impunere', a mai afirmat Dăncilă. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Declaraţia unică, pe ultima sută de metri. Premierul Dăncilă: 'ANAF va lucra mai repede, mai bine'