Antena Meniu Search
x

DECLARAŢIE ŞOC a unui parlamentar român: "Avem o leafă MIZERĂ. Nimeni nu poate trăi cu 1.000 de euro"

Deputatut ALDE Remus Borza s-a plâns, marţi, în plenul Camerei Deputaților, de salariul pe care îl are, spunând că statul român nu are niciun interes ca parlamentarii să trăiască dintr-o ”leafă mizeră”.

Deputatut ALDE Remus Borza s-a plâns, marţi, în plenul Camerei Deputaților, de salariul pe care îl are, spunând că statul român nu are niciun interes ca parlamentarii să trăiască dintr-o ”leafă mizeră”.

”Avem o leafă mizeră, nu ne asigură traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”, a spus acesta, precizând că a renunțat în decembrie, când a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare, scrie antena3.ro.

Borza regretă, de asemenea, că a fost nevoit să renunţe la un salariu mult mai mare, din cauza statutului său de parlamentar.

Pe acelaşi subiect

”În urmă cu o lună de zile, am decis să vând părțile sociale și să mă retrag din firma de reorganizare judiciară, care a virat peste 3 milioane de euro statului, și are peste 2.600 de salariați. Din cauza acestei interpretări restrictive, după 20 de ani de activitate prodigioasă, a trebui să renunț la o companie de care m-am atașat. De ce trebuie să fiu silit să câștig de 200 de ori mai puțin decât în decembrie? Dacă făceam trafic de influență, da, să vină DNA să mă ia. Dar dreptul la muncă este constituțional”, a mai spus el.

Remus Borza, unul din cei mai cunoscuţi avocaţi specializaţi pe insolvenţă, este cunoscut ca administrator al Euro Insol, casa de avocatură care a administrat insolvenţa unor companii precum Hidroelectrica, CET Govora, Asmita Gardens, Green City, Vulcan, Plafar, Servtrans Invest, Uztel Ploieşti, World Trade Center Bucureşti, Romexpo, UCM Reşiţa.

Pe perioada insolvenţei Hidroelectrica, Remus Borza a eliminat contractele păguboase cu „băieţii deştepti” din energie şi a redus personalul companiei, transformând producătorul de energie din cea mai îndatorată societate într-una din cele mai profitabile companii de stat.

Borza a intrat în politică în luna octombrie 2016, la propunerea co-preşedinţilor Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Acesta a devenit membru al Parlamentului din partea ALDE în urma alegerilor generale de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » DECLARAŢIE ŞOC a unui parlamentar român: "Avem o leafă MIZERĂ. Nimeni nu poate trăi cu 1.000 de euro"