Antena Meniu Search
x

Update! Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a DEMISIONAT din Parlament

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării sale preventive în două dosare, a demisionat, marţi dimineaţă, din Parlament

Vezi și

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării sale preventive în două dosare, a demisionat, marţi dimineaţă, din Parlament

UPDATE 12:15: "Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demnitatea așa cum am făcut-o toată viața. Încă un lucru vă spun: nu mă răzgândesc. Din partid nu plec, aștept ca plenul să se reunească luni ca demisia să devină efectivă. Sunt la dispoziția procurorilor și acum, că nu am imunitate. Nu am vorbit cu nimeni din partid, este propria mea decizie", a spus Hrebenciuc, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu este dezamăgit de situația în care se află și se simte "foarte tare psihic".

Viorel Hrebenciuc a susținut că nu a încălcat niciun fel de normă de partid prin discuțiile pe care le-a avut cu Dan Șova, acestea fiind "discuții pe care le faci la cafea". "Nu am făcut nici presiuni asupra lui Șova", a completat el.

"Am încredere în justiție iar după 18 ani nu-mi este ușor, dar în viață este un moment clar. În 2016, revin".

Cererea sa de demisie a fost înregistrată la cabinetul secretarului general, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Dacă Hrebenciuc nu mai este deputat şi nu va mai are acea imunitate care se referă la arestul preventiv, social-democratul va putea fi arestat.

Acesta era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.9. De asemenea, era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, pe 17 octombrie, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru a evita ca o eventuală condamnare a deputatului să fie pusă în executare.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc, atât în noul dosar, cât şi în cel în care este cercetat alături de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedări ilegale de păduri.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Potrivit DNA, ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, marţi, că până la o decizie definitivă a instanţei, Viorel Hrebenciuc rămâne membru PSD.

În ceea ce priveşte hotărârea lui Hrebenciuc de a demisiona din Parlament, Valeriu Zgonea a spus că social-democratul i-a spus că a luat această decizie, pentru că nu vrea să facă rău partidului în care este de 25 de ani.

De asemenea,Hrebenciuc îşi doreşte să meargă demn pe stradă, pentru că se ştie nevinovat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Update! Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a DEMISIONAT din Parlament