Antena Meniu Search
x

Șeful SRI, afirmație ÎNFRICOȘĂTOARE: „Vor mai exista ATENTATE în Europa”

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat luni că vor mai exista atentate în Europa şi că au existat tentative şi în România, dar ele au fost dejucate.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat luni că vor mai exista atentate în Europa şi că au existat tentative şi în România, dar ele au fost dejucate.  

"Discutam la nivelul serviciilor europene problema cetăţenilor din state occidentale, dar de origine musulmană, care participă la evenimentele din Siria şi revin apoi în spaţiul european fie cu o anumită radicalizare a viziunilor, fie cu o pregătire militară şi de planificare foarte bună, obţinută acolo în câmpul de luptă. Sunt sute de asemenea cetăţeni europeni care revin din Siria în Franţa, Marea Britanie şi în alte state europene. Această chestiune creează o ameninţare directă la securitatea europeană. Din păcate, nu pot decât să confirm ceea ce spune şi directorul serviciului britanic MI5, Andrew Parker, că vor mai exista din acest motiv atentate în Europa", a spus Maior, într-un interviu acordat site-ului ziare.com.

Întrebat dacă au existat atentate dejucate şi în Romania, directorul SRI a confirmat acest lucru, dat a precizat că nu intră în detalii.

"Am acţionat strict în registrul preventiv şi ne-am îndeplinit misiunea. Nu au existat evenimente şi datorită unor acţiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut în vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzări de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activităţi şi realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntăm", a explicat George Maior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Șeful SRI, afirmație ÎNFRICOȘĂTOARE: „Vor mai exista ATENTATE în Europa”