Antena Meniu Search
x

Video Eliberarea lui Liviu Dragnea împarte PSD-ul în două tabere. Se ascut armele, dar lupta se dă în subteran

Se ascut armele în PSD. Eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea i-a trezit pe susţinătorii săi. Însă lupta pare să se dea în subteran, pentru că fostul lider PSD nu se poate înscrie în partid şi nici nu are dreptul de a candida la viitoarele alegeri. Mai mult, Liviu Dragnea mai are două dosare, unul la DNA şi altul ajuns deja în instanţă.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 16.07.2021, 20:45

Vezi și

Liviu Dragnea nu a vorbit astăzi. A stat acasă şi a dormit până târziu. Apoi a fost vizitat de Codrin Ştefănescu, fostul secretar PSD, care a fost şi la micul party de aseară. "Începem să facem programul pentru medici o să îşi facă nişte analize complete. El este un om puternic, psihicul este foarte puternic, este pe picioarele lui", a declarat Codrin Ştefănescu.

Eliberarea condiţionată a fostului preşedinte PSD a făcut valuri în principalul partid de opoziţie. Social-democraţii se împart deja în două tabere. "În politica voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări - dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine", a declarat Liviu Dragnea în momentul eliberării. Declaraţia a agitat apele aparent liniştite în partid. Fostul premier Sorin Grindeanu l-a contrazis pe cel care, cândva, l-a pus în scaun la Palatul Victoria. "Acuzele la adresa conducerii partidului ar trebui să fie cel puţin mai moderate. Dacă ne aducem aminte domnul Liviu Dragnea a lăsat partidul la 20% atunci când a plecat la penitenciar", a declarat Sorin Grindeanu.

Chiar în ziua eliberării lui Liviu Dragnea a fost dat publicităţii un sondaj INSCOP, potrivit căruia PSD a depăşit PNL în intenţiile de vot ale românilor, pentru prima dată în ultimii ani. "Nu îi dau eu sfaturi. Dar în acest moment este folosit domnul Liviu Dragnea de către dreapta politică pentru a ascunde adevăratul dezastru", a mai declarat Sorin Grindeanu.

Însă planurile lui Liviu Dragnea nu sunt pe termen scurt. În urma condamnării de acum doi ani, fostul lider PSD nu poate candida în anul electoral 2024. Şi nici măcar nu se poate înscrie în partid. Totuşi, unii social-democraţi aşteaptă ca Liviu Dragnea să îşi găsească aliaţi în partid şi chiar să controleze un nucleu dur din interior.  Singurul lider de organizaţie judeţeană care a reacţionat public a fost Ionel Arsene. Liderul PSD Neamţ, om cu influenţă în partid, i-a transmis "prietenului Liviu Dragnea" un mesaj dupa liberare. Actualul şef al partidului social democrat, Marcel Ciolacu, nu s-a grăbit să comenteze. A postat un singur mesaj, la câteva ore după eliberare, în care a spus că Liviu Dragnea are tot dreptul să îţi exprime opiniile personale.

Dincolo de războiul mocnit din partid, în faţa casei lui Dragnea a venit astăzi şi poliţia. Alertată de un vecin, care a reclamat că jurnaliştii tulbură liniştea publică. Irina Tănase a ţinut să le transmită jurnaliştilor să nu-l aştepte pe iubitul ei, Liviu Dragnea, pentru că... abia s-a trezit. Cei doi şi-au petrecut prima noapte împreună după 26 de luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Eliberarea lui Liviu Dragnea împarte PSD-ul în două tabere. Se ascut armele, dar lupta se dă în subteran