Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eugen Teodorovici, audiat peste două ore la DNA: 'Domnii procurori au fost foarte interesaţi despre ce se întâmplă cu economia'

Eugen Teodorovici a declarat la ieşirea de la DNA că le-a explicat procurorilor procedura şi mecanismul de alocare a fondurilor europene.

de Redactia Observator

la 11.10.2017 , 17:26

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat timp de peste două ore, că le-a explicat procurorilor procedura şi mecanismul de alocare a fondurilor europene în perioada în care el a fost ministru.

Întrebat dacă a fost audiat în dosarul Teldrum, Teodorovici a spus că în perioada în care a fost ministru al Fondurilor Europene această firmă nu a beneficiat de bani de la Uniunea Europeană, dar că nu poate să nu se întrebe "cum această companie are acces la tot felul de finanţări".

La ieşirea de la DNA, Teodorovici le-a spus jurnaliştilor că a avut "o discuţie foarte interesantă" cu procurorii, despre split TVA şi despre acciza la carburanţi. "Da, domnii procurori au fost foarte interesaţi despre ce se întâmplă cu economia. Eu întotdeauna sunt serios", a spus Teodorovici, întrebat de jurnalişti dacă vorbeşte serios.

Articolul continuă după reclamă

El a susţinut apoi că a fost întrebat despre procedura de alocare a banilor europeni în perioada în care a fost ministru al Fondurilor Europene: "Am avut o discuţie despre modul în care în perioada în care eram ministru al Fondurilor Europene, 2013-2014, se alocau fondurile, se făceau şi se monitorizau plăţile, ca şi mecanism". 

Pe acelaşi subiect

Întrebat despre Teldrum şi dacă Liviu Dragnea i-a cerut ceva vreodată legat de această firmă, Teororovici a spus că în perioada în care el a fost ministru această firmă nu a beneficiat de fonduri europene, el ironizându-l apoi pe liderul PSD: "Cum poate să-i ceară ceva un ditamai preşedinte de partid unuia ca mine? (...) Dacă mi-ar fi cerut ceva şi dacă era în termenii legali, cu mare drag (...) Oricine îmi cere ceva care nu e conform legii nu are ce discuta cu mine".

De asemnenea, întrebat dacă firma Teldrum a fost favorizată de anumiţi demnitari, Eugen Teodorovici a răspuns că nu poate afirma aşa ceva, dar că nu se poate întreba cum această companie a avut acces la tot felul de finanţări.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri politice » Eugen Teodorovici, audiat peste două ore la DNA: 'Domnii procurori au fost foarte interesaţi despre ce se întâmplă cu economia'