Antena Meniu Search
x

Explicațiile lui Florin Cîțu, după depunerea mandatului

Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe Facebook, că a luat decizia de a-și depune mandatul cu responsabilitate, transparență și profesionalism. Premierul desemnat urma să se prezinte la vot în Parlament, la ora 16:00.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.03.2020, 17:00

Florin Cîțu, premierul desemnat
Florin Cîțu și-a depus mandatul chiar înainte de ședința plenului reunit al Parlamentului - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe Facebook, că a luat decizia de a-și depune mandatul cu responsabilitate, transparență și profesionalism. Premierul desemnat urma să se prezinte la vot în Parlament, la ora 16:00.

"Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri", a transmis Administrația Prezidențială, imediat după decizia lui Florin Cîțu.

Ulterior, premierul desemnat a revenit cu explicații, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook. "Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România", a precizat Cîțu.

Redăm, în continuare, mesajul publicat de Florin Cîțu pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Decizia lui Florin Cîţu, contestată de Opoziție

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, în cursul zilei de joi, iar decizia a fost puternic contestată de numeroși politicieni.

Reprezentanții Uniunii Salvați România au transmis, prin intermediul paginii de Facebook a partidului, că "este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă. PNL își bate joc de România".

Dacă Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, s-a declarat de acord cu acțiunea lui Cîțu și a precizat că "este cel mai bun lucru care se putea întâmpla", Victor Ponta nu pare de acord cu decizia lui Cîțu și a oferit o reacție dură.

"În timpul celei mai mari crize din ultimii 50 de ani avem la Putere cei mai iresponsabili politicieni! Am spus că PNL este acum mai periculos pentru România decât epidemia de coronavirus! Rusine!!!", a fost mesajul postat de Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Explicațiile lui Florin Cîțu, după depunerea mandatului