Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, despre demiterea lui Voiculescu: "Mă surprinde reacţia. Toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta"

Premierul Florin Cîţu a fost prezent la şedinţa de Guvern, în care anunţase anterior că vor fi aprobate acte normative "care nu suportă amânare". De asemenea, Executivul a discutat şi situaţia de la ministerul Sănătăţii, după demiterea ministrului Vlad Voiculescu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.04.2021, 16:28

Florin Cîţu a anunţat ce s-a hotărât în şedinţa de Guvern - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Declaraţii Florin Cîţu

- Guvernarea continuă, facem lucruri importante pentru români, azi s-au aprobat acte importante, avem de guvernat o situație dificilă, avem o campanie de vaccinare de succes, locul 4 în UE. Putem să ieșim mai repede, să ajungem în normalitate. Cred că toți membrii guvernului susțin campania de vaccinare.

- Nu există niciodată certuri în şedinţa de Guvern. Suntem acolo cu toţii pentru a aproba acte normative importante pentru români.

- Mă surprinde puţin abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar. S-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune atunci când decide revocarea/inlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să-mi exercit atribuţiile de constituţionale şi în acea şedinţă toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta niciodată atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni. Aşa am plecat în aşa zi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

- Vreau să mulţumesc colegilor care au venit la şedintă, deşi au spus că nu vin, au înţeles ce este mai important. Toţi trebuie să fim aici pentru români. Au fost aprobate câteva acte normative importante. La început aş vrea să demontez o informaţie falsă din spaţiul public. Memorandumul propus şi aprobat de ministerul Muncii nu vine şi nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public. 

- Tot astăzi am avut întâlniri cu toţi directorii de DSP, m-am asigurat şi am avut discuţia despre numărul paturilor din terapie intensiva şi am spus foarte clar că ţinta pe termen scurt era de 1600 de paturi, în aclaşi timp este clar că în următoarele două săptămâni este nevoie de un efort suplimentar. I-am indemnat să meargă în spitale să vedem unde putem să găsim spaţii, câteva soluţii au fost prezentate, dar este nevoie de un efort comun. 

"În şedinţa de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare", a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Este vorba de o hotărâre de guvern vizând alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale, o Ordonanţă de Urgenţă care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice, un Memorandum prin care Ministerul Sănătăţii încheie o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer şi alte acte normative: Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătăţii şi care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca; Ordonanţă de Urgenţă pentru programul de restructurare al CEO; Proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G şi un Memorandum cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre demiterea lui Voiculescu: "Mă surprinde reacţia. Toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta"