Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Cîţu insistă cu varianta unui guvern minoritar PNL - UDMR, deşi toate negocierile au eşuat. "PSD şi USR să îl voteze"

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, joi, că mandatul Partidului Naţional Liberal nu s-a flexibilizat fiind acelaşi, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR şi a arătat că are încredere că săptămâna viitoare vom avea Guvern, în cursul zilei de astăzi urmând să se stabilească portofoliile celor de la UDMR în Executiv.

de Redactia Observator

la 28.10.2021 , 13:20

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

PNL se va reuni, vineri, în BPN şi BEX, pentru finalizarea programului de guvernare şi a Cabinetului Ciucă.​ ”Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare. Ar trebui să fie votul săpătămâna viitoare. Se va negocia până în ultimul moment", a declarat Florin Cîţu.

Despre relaţia cu Nicolae Ciucă, Cîţu a spus că este foarte bună. ”Eu l-am propus. Am stat multe, multe ore împreună în aceste zile”, a mai arătat premierul interimar, precizând că nu ştie dacă vor avea o întâlnire cu preşedintele astăzi.

”Domnu Ciucă trebuie să aibă discuţii pentru a convinge partidele să susţină în Parlament un Guvern minoritar. Eu revin la ce am spus, din primul moment când l-am propus pe domnul Ciucă. PNL a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România. Până astăzi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD şi USR. Dacă nu vor să vină la guvernare, e foarte simplu, să voteze acest Guvern. Mie mi-e clar că doar PNL înţelege importanţa momentului prin care trece România. Nu vrea să intre la guvernare PSD, vrea să intre la guvernare, vrea un guvern de tehnocraţi. Cine îi mai înţelege?”, a declarat preşedintele PNL.

Articolul continuă după reclamă

Florin Cîțu: PSD nu a vrut la guvernare

Potrivit liderului liberalilor, acest guvern format din PNL, UDMR şi susţinut şi de minorităţi este ”cea mai largă susţinere pe care a putut să o obţină un guvern”.

”PSD nu a vrut la guvernare. Au spus de la începutul anului că nu vor la guvernare. E o fractură de logică acolo. Pe de altă parte, USR a ieşit de la guvernare. Acolo iarăşi e o fractură de logică. PNL a propus o altă persoană pentru funcţia de premier. Nu avem ce să discutăm alte variante. O să fie gata lista de miniştri până sâmbătă. Vom prezenta public. Cred că astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile celor de la UDMR”, a mai arătat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri politice » Florin Cîţu insistă cu varianta unui guvern minoritar PNL - UDMR, deşi toate negocierile au eşuat. "PSD şi USR să îl voteze"