Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: ”Nu e nicio problema cu diploma. Sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate de Top 50”

Premierul Florin Cîțu a spus, joi, că nu există nicio problemă cu diploma sa de master de la Universitatea de Stat din Iowa și că e bucuros că o anchetă a scos acest lucru la iveală, fiind astfel evitat un scandal ”care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni”. Premierul s-a arătat mândru că a studiat la o universitate din Top 50 la nivel mondial.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.08.2021, 17:04

Vezi și

”Informația este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Sunt foarte bucuros că o investigație a reușit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Deci, acum e clar, avem diploma. Nu e nicio problema cu diploma. În același timp, eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate care se află în Top 50 la nivel global”,  spus Florin Cîțu, ca reacție la dezvăluirile referitoare la unele inadvertențe în CV-ul său cu privire la diplomele obținute de la Universitatea de Stat din Iowa.

Reacția Guvernului în scandalul diplomei de la Universitatea de Stat din Iowa

Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, care prezintă răspunsurile pe această temă primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

”În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă, a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a precizat Executivul miercuri seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: ”Nu e nicio problema cu diploma. Sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate de Top 50”