Antena Meniu Search
x

Update Fostul ministru Costel Alexe, acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă: "Am aflat cu surprindere de comunicatul DNA"

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, a reacţionat după ce DNA a cerut ridicarea imunităţii fostului ministru, Alexe fiind acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.01.2021, 19:28

Vezi și

Alexe are încredere în Justiţie

Costel Alexe, președintele Organizației Județene a PNL Iași: "Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare"

Costel Alexe, acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă

Potrivit unui comunicat, Alexe este acuzat de DNA că în perioada martie-aprilie 2020 ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Conform DNA, foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Totodată, DNA cere Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a fostului ministru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Fostul ministru Costel Alexe, acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă: "Am aflat cu surprindere de comunicatul DNA"