Antena Meniu Search
x

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a ajuns, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti. Potrivit unor surse judiciare, el are calitatea de suspect, fiind acuzat de fapte de corupţie. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar.

UPDATE 16:20: Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă, el fiind acuzat că a intervenit la funcţionari publici pentru ca o rudă a fostului consilier judeţean de la CJ Buzău Dumitru Dobrică să fie numită preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi ulterior subsecretar de stat. Zgonea ar fi primit în schimb o excursie la Viena şi contravaloarea unor ”cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna”

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a ajuns, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti. Potrivit unor surse judiciare, el are calitatea de suspect, fiind acuzat de fapte de corupţie.

UPDATE: Potrivit unor surse apropiate anchetei, Zgonea a fost citat să se prezinte în calitate de suspect în faţa procurorilor anticorupţie. Sursele citate au declarat că Zgonea ar fi beneficiat de foloase materiale pentru a interveni în numirea unui secretar de stat, el fiind acuzat de trafic de influenţă. 

Valeriu Zgonea a ajuns la sediul DNA Ploieşti, miercuri, cu puţin înainte de ora 11.00, oră la care fusese citat, potrivit unor surse judiciare.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a venit însoţit de avocat, iar la intrarea în sediul Parchetului nu a făcut declaraţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, Valeriu Zgonea aşteaptă să intre la audieri în faţa procurorilor DNA Ploieşti.

Conform surselor citate, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor are calitatea de suspect, fiind acuzat de fapte de corupţie.

news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă