Antena Meniu Search
x
LIVE

Gabriel Oprea: România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți. Respingem cotele obligatorii!

România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, a declarat duminică vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne

la 13.09.2015, 12:24

România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți, a declarat duminică vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne

El va participa luni la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc la Bruxelles, pe tema dezbaterii pachetului de măsuri propus de Comisia Europeană la data de 9 septembrie.

"În acest context în care România este o țară sigură și care își face datoria cu multă determinare și profesionalism, merg mâine la JAI. Am un mandat foarte clar din partea președintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta, din partea Guvernului, pe care îl voi spune acolo cu modestie, dar și cu demnitate. România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți. Atât este capacitatea statului român în momentul de față. Și, bineînțeles, de a vota împotriva cotelor obligatorii", a afirmat Gabriel Oprea, prezent la ceremonia desfășurată în București de Ziua Pompierilor.

El a subliniat că România va demonstra în continuare că este un stat care își exprimă solidaritatea în cadrul Uniunii Europene într-un context complicat de securitate.

"România este o țară sigură, cu oameni profesioniști, care își face datoria, iar Uniunea Europeană se poate baza pe România", a arătat Oprea.

El a spus că domeniul securității naționale, de apărare, ordine publică și siguranță națională este respectat de români și de partenerii internaționali.

"România este o țară membră a Uniunii Europene, a NATO. În NATO, militarii români în teatrele de operații, în cicluri de câte șase luni, s-au pregătit și au luptat. Peste 40.000 de militari și-au făcut datoria față de comunitatea internațională, de NATO. De aceea România ca țară NATO este respectată de partenerii noștri. În Uniunea Europeană am dovedit că suntem serioși, profesioniști. România, într-un context complicat de securitate, mai ales în regiunea de est, la granițele țării, dar și în Europa, în care există foarte multă insecuritate, a dovedit că este o țară sigură care apără 2.070 de km ai graniței Uniunii Europene", a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.

Vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, va participa luni la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc la Bruxelles, pe tema dezbaterii pachetului de măsuri propus de Comisia Europeană la data de 9 septembrie.

"Conform mandatului încredințat de președintele României și primul-ministru, vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea va susține în fața miniștrilor de Interne europeni și a reprezentanților Comisiei Europene poziția consolidată a României de a participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanți de azil din Italia și Grecia, precum și a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene, și de respingere a cotelor obligatorii impuse statelor membre de către Comisia Europeană", informa vineri MAI într-un comunicat de presă.

La reuniunea extraordinară a Consiliului JAI vor participa pe lângă miniștrii de Interne din țările Uniunii Europene și reprezentanți ai agențiilor europene și ale Națiunilor Unite — Frontex, Biroul de Ajutor European pentru Azil, Europol, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU și Organizația Internațională pentru Migrație.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Gabriel Oprea: România își respectă angajamentele inițiale de a primi 1.785 de imigranți. Respingem cotele obligatorii!