Antena Meniu Search
x

Legea offshore, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, a aruncat în aer scena politică

Gazele din Marea Neagră au aruncat în aer scena politică. PSD şi ALDE au fost la cuţite după ce oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu s-au supărat că nu au fost consultaţi de partenerii din coaliţie. În acelaşi timp, operatorii care vor să extragă gazul din Marea Neagră s-au plâns că nu îşi vor recupera banii investiţi.

Vezi și

Gazele din Marea Neagră au aruncat în aer scena politică. PSD şi ALDE au fost la cuţite după ce oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu s-au supărat că nu au fost consultaţi de partenerii din coaliţie. În acelaşi timp, operatorii care vor să extragă gazul din Marea Neagră s-au plâns că nu îşi vor recupera banii investiţi. Pentru că ar fi riscat ca legea să fie respinsă, PSD a fost de acord cu retrimiterea la comisie. Legea offshore va fi discutată din nou, săptămâna viitoare.

Legea, modificată ieri în comisiile de specialitate, prevede reducerea sumelor pe care investitorii le pot recupera - adică la stat să ajungă mai mulţi bani. O soluţie care i-a revoltat pe investitori. Aceştia ameninţă că ar putea pleca din România. Au transmis şi o scrisoare tuturor liderilor politici, inclusiv premierului Viorica Dăncilă. 

Legea a stârnit tensiuni şi în interiorul coaliţiei. Discuţiile pe legea offshore vor fi reluate săptămâna viitoare în comisiile de specialitate după care legea va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Legea offshore, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, a aruncat în aer scena politică