Antena Meniu Search
x

George Copos scapă de şase LUNI din pedeapsă

Tribunalul Bucureşti a înlăturat sportul de pedeapsă pentru George Copos. A existat o cerere de contopire a pedepsei

Tribunalul Bucureşti a înlăturat sportul de pedeapsă pentru George Copos. A existat o cerere de contopire a pedepsei

"Tribunalul Bucureşti a luat o decizie definitivă cu privire la pedeapsă pe care urmează să o ispăşească George Copos. Este vorba de patru ani de închisoare cu executare. Iniţial acesta primise pedeapsa de patru ani de închisoare, însă judecătoria Sectorului 5, atunci când George Copos a cerut contopirea pedepselor din dosarul "Loteria" şi dosarul transferurilor, judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 au aplicat un spor de pedeapsă de şase luni. George Copos a contestat acea decizie a judecătoriei şi astăzi tribunalul a luat o decizie definitivă şi a înlăturat acel spor".

"Practic, George Copos rămâne cu pedeapsa de patru ani de închisoare. În acest moment, George Copos este la penitenciarul Rahova, este acolo de când a fost condamnat în dosarul transferurilor şi acum are de ispăşit patru ani de închisoare", a explicat Berta Popescu pentru Antena3.

În 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate.

Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » George Copos scapă de şase LUNI din pedeapsă