Antena Meniu Search
x

George Maior a DEMISIONAT de la şefia SRI!

George Cristian Maior şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI)

Vezi și

George Cristian Maior şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI)

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Maior, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI Preşedintelui României, marţi, 27 ianuarie a.c. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia", informează site-ul Preşedinţiei.

Potrivit unor surse, demisia lui Maior ar fi cauzată de interviul din week-end. În urmă cu câteva zile, Maior a dat un interviu în care a vorbit despre agenţii acoperiţi din presă şi suspecţii de terorism care au tranzitat ţara noastră recent.

George Maior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, el devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.

Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.

În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare din Ministerul Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic.

Între anii 1992 şi 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » George Maior a DEMISIONAT de la şefia SRI!