Antena Meniu Search
x

Gorghiu: Ponta trăiește în cu totul și cu totul altă realitate

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că premierul Victor Ponta trăiește în altă realitate și că parlamentarii Puterii au de ales între a sta în genunchi în bănci și a se ridica la înălțimea așteptărilor publice.

 Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că premierul Victor Ponta trăiește în altă realitate și că parlamentarii Puterii au de ales între a sta în genunchi în bănci și a se ridica la înălțimea așteptărilor publice.

"După intervenția domnului Victor Ponta să știți că înțeleg un singur lucru: domnia sa trăiește în cu totul și cu totul altă realitate, care-i doar a domniei sale și a nimănui din România. Și mai înțeleg un lucru, doamnelor și domnilor, că nimic din ce i se întâmplă nu înțelege. Este într-o situație în care niciunul dintre noi nu ar vrea să fie, numai că domnia sa nu o recunoaște", a spus Gorghiu în plenul Parlamentului, în care se dezbate moțiunea de cenzură inițiată de PNL.

Ea afirmat că prim-ministrul mai are trei-patru cetățeni români care îl susțin, însă aceștia sunt liderii partidelor de guvernare.

"Am să vă dau o veste bună și o veste proastă. Vestea bună este că prim-ministrul mai are trei-patru cetățeni românii care îl susțin. Vestea proastă, însă, este că aceștia sunt liderii partidelor de guvernare. Vestea și mai proastă însă este că aceștia din urmă au un interes — unul dintre dânșii vrea să se așeze pe locul de pe care Victor Ponta s-a ridicat în partid, altul își dorește să rămână primul senator al țării, altul confundă puterea cu interesul național, iar toți confundă interesul național cu interesul personal. Nu le pasă nici măcar de dvs., dragilor, care astăzi stați în sală, pentru că, dacă v-ar considera suficient de maturi, v-ar lăsa să vă exercitați dreptul de vot", a punctat Alina Gorghiu.

Ea a mai susținut că parlamentarii au de ales între a sta în genunchi în bănci și a se ridica la înălțimea așteptărilor publice.

"Aveți de ales între a renunța la amețeala puterii și a transmite populației că până și parlamentarii care susțin un Guvern au momentele lor de luciditate. Aveți de ales între a sta în genunchi în bănci și a vă ridica la înălțimea așteptărilor publice. Aveți de ales între Victor Ponta și România", a adăugat Gorghiu.

În privința acuzelor aduse la adresa sa de către premier, Gorghiu a subliniat că, dacă Ponta găsește o urmă de suspiciune că ea a încălcat legea, ar trebui să demonstreze.

"Dacă găsiți cel mai mic argument pentru care să se spună despre mine că există o urmă de suspiciune, că am încălcat legea, vă rog să demonstrați acest lucru. De acuze m-am săturat, dvs. sunteți în instanță, dar vorbiți de toți alții din plenul Parlamentului că sunt corupți. Uitați-vă în oglindă, domnule Ponta!", a arătat Gorghiu.

În opinia sa, Guvernul este "zero", în condițiile în care parlamentarii Puterii sunt împiedicați să voteze.

"Vă mai amintesc o vorbă a cuiva de acum câțiva ani: un Guvern cu susținere zero este (...) un Guvern zero. Autorul afirmației este actualul premier al României iar afirmația este perfect valabilă și astăzi, pentru că Guvernul său, în condițiile în care parlamentarii Puterii sunt împiedicați să voteze, este un Guvern zero", le-a transmis liderul PNL parlamentarilor.

Ea nu crede că Victor Ponta își va da demisia de la conducerea Guvernului.

"Conform Constituției, premierul nu poate fi schimbat decât dacă își dă demisia sau prin demitere. Prin demisie ne-am lămurit cu toții că nu se poate. Fără vreo aluzie la problema cuiva de sănătate, Victor Ponta mai degrabă și-ar tăia un picior decât renunțe la funcție, indiferent de cât de multe pagube ar crea României", a adăugat Alina Gorghiu.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Gorghiu: Ponta trăiește în cu totul și cu totul altă realitate