Meniu
Search
x

Guvernul Dăncilă 2, remaniere cu scandal. Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis

Un scandal fără precedent a izbucnit după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer la ministerul Dezvoltării. "A făcut-o pentru că sunt evreu!" - acuză Laufer, care a stârnit un val de critici. Inclusiv din PSD. Liviu Dragnea anunţă că se delimitează total de astfel de afirmaţii.

la 21.11.2018, 21:23
Vezi și

Un scandal fără precedent a izbucnit după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer la ministerul Dezvoltării. "A făcut-o pentru că sunt evreu!" - acuză Laufer, care a stârnit un val de critici. Inclusiv din PSD. Liviu Dragnea anunţă că se delimitează total de astfel de afirmaţii.

Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, consideră ca refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce-l priveste este un nou act de antisemitism.

In istoria Romaniei, Nicolae Ceausescu a vandut evrei. Astazi am certitudinea ca si presedintele Iohannis a vandut un evreu roman, a declarat fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

Este prima reacţie a lui Ilan Laufer după ce Klaus Iohannis a respins, fără nicio explicaţie, numirea lui la ministerul Dezvoltării. 

Şeful statului i-a răspuns printr-un comunicat de presă în care l-a numit pe Laufer un om iresponsabil, cu grave carenţe de educaţie. 

"Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială", a transmis Administraţia Prezidenţială.

La fel de dură a fost şi reacţia reprezentantului din Parlament a comunităților evreiești din România. 

SILVIU VEXLER - reprezentantul Comunităţii Evreieşti în Parlamentul României: Cuvântul antisemitism este un cuvânt greu şi este un cuvânt dureros, este un cuvânt pe care nu-l arunci uşor şi, dacă îl arunci, este bine să ai fundamente!

Lia Olguţa Valilescu, respinsă şi ea pentru postul de la Transporturi, spune că se aştepta la gestul preşedintelui. 

Ştiam că preşedintele este un om ranchiunos. Nu mi-a iertat declaraţiile făcute la adresa sa, a declarat Lia Olguţa Vasilescu - fost ministru al Muncii.

Încă de aseară, social democraţii au încercat să găsească o soluţie, mai ales că fostul ministru al Muncii a rămas în afara Guvernului. Vor acum să o propună pe Olguţa Vasilescu la ministerul Dezvoltării. Însă locul este ocupat în acest moment, pentru că Iohannis a refuzat să semneze revocarea lui Paul Stănescu. Iar principalul contestatar al lui Liviu Dragnea susţine că nu are nicio intenţie să demisioneze. Aşa că, spun specialiştii în Drept Constituţional, noile calcule ale PSD, potrivit cărora a doua oară Vasilescu nu ar mai putea fi respinsă, pot fi date peste cap. 

Gheorghe Iancu - fost Avocat al Poporului: Daca ar fi propus-o pe Olguta Vasilescu la acelasi post unde a fost propusa, la Transporturi, atunci nu era nicio problema. A doua oara nu putea sa o mai refuze. Dar daca o propune la ministerul Dezvoltarii este un alt minister, o alta sitiatie si devine prima optiune. Noi trebuie sa ne asteptam la un nou refuz. 

Augustin Zegrean - fost preşedinte CCR: Ca să fie numit cineva pe un post de ministru trebuie postul să fie vacant. Câtă vreme preşedintele a refuzat revocarea ministrului care deţine portofoliul în momentul de faţă postul nu e vacant. 

Scandalul provocat de Ilan Laufer nu a fost comentat de premier. Viorica Dăncilă l-a primit în acestă dimineaţă la Palatul Victoria pe preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Acesta a declarat că, în opinia sa, a venit momentul să fie accelerată procedura de aderare a României la Spaţiul Schengen. Câteva ore mai târziu, atât şefa Executivului cât şi liderii PSD s-au reunit într-o nouă şedinţă CEx pentru a decide cum vor finaliza remanierea. 

La şedinţa decisivă a fost chemat şi minisitrul Justiţiei. Liviu Dragnea susţine că PSD are nevoie de părerea lui Tudorel Toader, pentru că situaţia creată de Klaus Iohannis este fără precedent. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Guvernul Dăncilă 2, remaniere cu scandal. Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis