Antena Meniu Search
x

Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Dezbaterea ei a fost plină de momente savuroase

Guvernul a trecut! Moţiunea de cenzură a picat. PNL şi USR, iniţiatorii moţiunii, nu au reuşit să strângă sufiente voturi. Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuia să întrunească majoritatea voturilor tuturor parlamentarilor, adică cel puţin 233.

Vezi și

Guvernul a trecut! Moţiunea de cenzură a picat. PNL şi USR, iniţiatorii moţiunii, nu au reuşit să strângă sufiente voturi. Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuia să întrunească majoritatea voturilor tuturor parlamentarilor, adică cel puţin 233.

Dezbaterea moţiunii din Parlament nu a fost lipsită de replici savuroase şi nici de aluzii mai mult sau mai puţin subtile. Iniţiatorii moţiunii au aprins luminile telefoanelor, asemenea protestatarilor din Piaţa Victoriei, în timp ce liderul PNL a apelat la ajutorul lui Dumnezeu.

-Voi accepta întotdeauna orice critică, dacă are în sparte argumente, dar nu voi accepta ura revărsată asupra familiei şi a copiilor.

Şeful Guvernului a luat printre primii cuvântul în faţa parlamentarilor. A urmat şeful PSD-ului. Dar reprezentantul PNL i-a luat faţa. 

Pe acelaşi subiect

De la mulţumiri, deputatul PNL Cătălin Predoiu, a trecut la atac.

-Şi dacă tot vorbim de transparenţă, domnule prim ministru, Ordonanţa Ruşinii a fost atât de transparentă că i s-a văzut Teleormanu.

Desigur, aluzia mai mult decât transparentă a provocat reacţii în sală. 

-Dacă nu vă opriţi, sunt obligat să cer chestorilor să intervină pentru a vă scoate din sală. E Parlament aici. Nu este stadionul muncipal.

În cele din urmă, a luat cuvânt şi Liviu Dragnea. S-a încurcat când a adus vorba de preşedintele ţării.

-Această moţiune nu este decât o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannus. Iohannis.

Preşedintele Iohannis n-a fost prezent. Dar a fost fostul preşedinte. Băsescu. Parlamantarii au făcut glume pe seama lui când au văzut că cineva îi aduce aduce un pahar. Dar şi fostul preşedinte a fost pus pe glume.

-Vreţi să fiţi un Exuecutiv care reflectă voinţa lui, sau vreţi să fiţi un Executiv care are la partid un Ayatolah care spune ce e bine şi ce rău. Domnu' Ayatolaj, vă mulţumesc pentru timp.

-Dom preşedinte, numai în România se poate întâmpla să te înjure lumea pe timpul tău.

PNL-ul şi USR-ul, cei care au iniţiat moţiunea de cenzură, nu s-au lăsat mai prejos. 

-Adevăratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România.

-Să se facă lumină şi acest guvern să demisioneze sau să fie demis. Doamne ajută!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Moţiunea de cenzură a fost respinsă. Dezbaterea ei a fost plină de momente savuroase