Antena Meniu Search
x

Horoscop de alegător: Ziua alegerilor, din punct de vedere astrologic

11 decembrie 2016, ziua în care România este chemată să își aleagă următorul Parlament. O zi dominată de energia planetei Saturn, sau 'profesorul', cum este denumit el în astrologie.

11 decembrie 2016, ziua în care România este chemată să își aleagă următorul Parlament. O zi dominată de energia planetei Saturn, sau 'profesorul', cum este denumit el în astrologie.

La un nivel personal, individual, Saturn vine cu blocaje, limitări și restricții. Casa și zodia pe care le ocupă Saturn în viața unui om reprezintă lecții unde omul trebuie să manifeste răbdare, maturitate și viziune strategică. De asemenea, același punct reprezintă "călcâiul lui Ahile", este vocea care spune "Nu vei fi niciodată bun la asta!", (sau, în ecuația noastră "votul tău nu contează"), voce care trebuie combătută cu dovezi. Răbdarea și disciplina sunt elemente cheie pentru învățarea lecțiilor saturniene.

Imaginați-vă un arhitect care are de construit prima clădire din viața sa. Primele clădiri vor fi construite ceva mai greu, arhitectul nostru va trece prin toate stările posibile, de la furie, la tristețe, la dezamăgire și abia apoi va trăi, în sfârșit victoriile personale. Saturn ne învață că ne trebuie timp pentru a rezolva anumite probleme și că nu există soluții cu manifestare peste noapte. Construcțiile cu adevărat importante au nevoie de timp și momentul prezent este cel mai important moment pentru a asigura o investiție în viitor.

Dar să revenim la ziua alegerilor, pentru că vorbim acum despre influența lui Saturn la nivel colectiv. Înțeleptul Saturn ne invită să fim oameni responsabili, maturi, să ne facem temele și să fim conștienți că alegerea pe care o facem acum va avea un efect pe termen lung. De asemenea, pentru că se află în zodia Săgetătorului, Saturn ne invită să ne aducem ideile, convingerile și filosofiile în realitate. Sau, și mai simplu spus, degeaba gândim pozitiv, dacă realitatea din jurul nostru este dezolantă și noi așteptăm să cadă din cer minuni.

Pe acelaşi subiect

Capcana în acest caz ar fi să privim votul mai degrabă din unghiul "Așa, și? Oricum, sunt un singur om și decizia mea nu va afecta mecanismele sistemului, votul meu nu va conta" - și dacă aveți cont de Facebook, ați fost martori la nenumărate discuții pe această temă.

Adevărul este că fiecare vot contează și Saturn ne invită să ne exercităm acest drept, fără patimă, fără pasiuni nebune, dar cu temele făcute. Ce știm, de fapt, despre oamenii cărora le dăm putere? Care sunt proiectele și soluțiile lor concrete? Ce am învățat din experiența democrației în România? 

DEZIDERIU, Consultant în astrologie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Horoscop de alegător: Ziua alegerilor, din punct de vedere astrologic