Antena Meniu Search
x

În "miercurea neagră", Guvernul a luat decizia care afectează 6 milioane de români! Opoziţia anunţă cu o moţiune de cenzură

De la 1 ianuarie, intră în vigoare controversatele măsuri ce schimbă codul fiscal, în ciuda criticilor aduse de sindicate şi patronate.

Vezi și

De la 1 ianuarie, intră în vigoare controversatele măsuri ce schimbă codul fiscal, în ciuda criticilor aduse de sindicate şi patronate. Euro a explodat deja, iar afaceriştii avertizează că vor părăsi România. În tot acest tablou sumbru, Opoziţia a anunţat că va clătina scaunul lui Mihai Tudose printr-o moţiune de cenzură.

Măsuri care afectează toţi angajaţii din România au trecut de Guvern după o şedinţă care a durat doar o oră. Adoptarea lor a fost contestată până în ultimul moment, chiar sub geamurile birourilor de la Palatul Victoria. În timp ce deciziile erau luate, oamenii protestau în stradă. 

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor: "Toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creşterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulţi bani la bugetul de stat."

Tot astăzi, Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie, dar şi mărirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. În schimb, salariul minim de 1.900 de lei a rămas în aer. 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: "Salariul minim, va fi prezentat intr-o sedinta ulterioara. e in transparenta decizioanala. mai trebuie si avizul CES."

A lipsit, de asemenea, prevederea care i-ar putea obliga pe patroni să nu micşoreze salariile după mutarea contribuţiilor în sarcina angajaţilor. 

Florin Stoica, secretarul general SNLP și presedinte filiala BNS Ilfov: "Pe o matematica simpla, trecerea contributiilor la angajat, e evident ca o sa avem salariu care incepand cu 1 inuarie va scadea cu 22,75%."

Schimbările majore anunţate vin la doar doi ani după intrarea în vigoare a altei revoluţii fiscale. 

Gabriel Biriş, analist fiscal: "Codul asta fiscal care trebuia sa asigure stabilitate a inceput sa fie modificat. astea sunt toate modificarile. uitati. putem sa mai vorbim de stabilitate cand aveam asemnea volum de modificare a unei legislatii noi?"

Sindicaliştii continuă protestele şi anunţă chiar şi o grevă generală care va paraliza întreaga ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » În "miercurea neagră", Guvernul a luat decizia care afectează 6 milioane de români! Opoziţia anunţă cu o moţiune de cenzură