Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis contestă amenda primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Amendă pentru președintele țării. Klaus Iohannis trebuie să plătească 5 mii de lei! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării spune că amenda a fost dată pentru "discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriu de apartenenţă etnică". 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 20.05.2020, 22:30

Vezi și
  • Klaus Iohannis ar avea de plătit o amendă de 5.000 de lei.
  • Klaus Iohannis reclamă o "hotărâre profund politică".

La sfârşitul lunii aprilie, şeful statului declara că proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc este o înţelegere între PSD şi UDMR.

Într-un comunicat de presă, Klaus Iohannis transmite acum că a luat act de hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pe care o consideră profund politică. Așa că șeful statului anunță că va contesta această hotărâre în instanță.

Amenda vine după ce Partidul Social Democrat și Asociația pentru protecția drepturilor minoritare au depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării: "Președintele a făcut afirmații discriminatorii la adresa etnicilor maghiari din România". 

Au fost declarații în cascadă chiar și de la Budapesta. Ministrul ungar de Externe cerea respect pentru maghiari.

Administrația Prezidențială a transmis următorul mesaj: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis contestă amenda primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării