Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iohannis, Junker şi Tusk au anunţat concluziile summit-ului de la Sibiu

Klaus Iohannis, Jean Claude Junker şi Donald Tusk au anunţat concluziile Summit-ului de la Sibiu. Declaraţia comună a început şi cu o mărturisire din partea înalţilor ofiali UE.

de Redactia Observator

la 09.05.2019 , 20:45

Klaus Iohannis, Jean Claude Junker şi Donald Tusk au anunţat concluziile Summit-ului de la Sibiu. Declaraţia comună a început şi cu o mărturisire din partea înalţilor ofiali UE.

Mesajul transmis de preşedintele României a fost următorul: "Ne regăsim cu toţii la Sibiu, la un eveniment atât de important pentru România. Este prima reuniune a Consiliului European pe care România a găzduit-o. Discuţiile ne-au întărit convingerea că putem scrie împreună viitorul Uniunii Europene. Ne-am dorit şi am reuşit să avem un summit al unităţii".

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că "am discutat despre direcţia construcţiei europene. Am adoptat o declaraţie politică, declaraţia de la sibiu, care sper să rămână un reper în istoria Uniunii Europene". 

Vezi și

Donald Tusk a anunţat că "liderii Uniunii Europene şi-au asumat dorinţa de a merge împreună pentru o Europă unită. Vrem să respectăm regulile şi echilibrul geografic. Am ajuns la un consens în privinţa anumitor decizii. Mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru organizarea summitului. Am vorbit din suflet despre România. Am convingerea ca aţi organizat un summit excepţional. Puteţi fi mândri de munca depusă! M-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de Dumneavoastră".

Jean Claude Juncker a precizat şi el că "vrem ca toată lumea să se îndrăgostească de Sibiu. Consiliul de la Sibiu a fost unul dintre cele mai uşoare la care mi-a fost dat să particip".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri politice » Iohannis, Junker şi Tusk au anunţat concluziile summit-ului de la Sibiu