Meniu
Search
x

Video Iohannis: "Industria auto românească, la fel ca întreaga economie națională, are nevoie de stabilitate și predictibilitate". Şeful statului a testat noul model Dacia Duster

Preşedintele Klaus Iohannis a testat, sâmbătă, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni, el mărturisind că experienţa şofatului a fost „pe măsura aşteptărilor”. El a apreciat modul în care economia a trecut peste criza sanitară şi a încurajat Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent.

De Ovidiu Cojocaru la 18.09.2021, 17:02
Vezi și

Prezent sâmbătă după-amiază în comuna Pianu de Sus din judeţul Alba, unde a participat la venimentul organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” şi prezentării noii versiuni Dacia Duster,  Klaus Iohannis a apreciat modul în care economia a trecut peste criza sanitară, potrivit News.ro.

„Am urcat astăzi la volanul noului Duster, o maşină produsă în România şi deja celebră în Europa. Chiar şi în condiţiile pandemiei, am apreciat modul în care, în industrie, şi în economie în general, firmele s-au pregătit şi s-au adaptat corespunzător pentru continuarea activităţilor economice în condiţii de siguranţă. Ştiu că v-a fost greu tuturor, însă mă bucur că împreună am reuşit să trecem peste ce a fost mai greu, în principal datorită vaccinării care a atenuat în mare măsură criza”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în discursul său. 

Preşedintele României, declaraţii la evenimentul de lansare a noului model Dacia Duster

Totodată, el a dat asigurări oamenilor de afaceri că nu a renunțat la promisiunea unei ”bune guvernări” şi crede în continuare că este nevoie de stabilitate și predictibilitate și de un sprijin adaptat unei realități post-criză.

În ceea ce priveşte impresia pe care i-a lăsat-o varianta face lift a Daciei Duster, şeful Statului a mărturisit că experienţa a fost pe măsura aşteptărilor.  „Viitorul înseamnă însă mai mult, atât pentru producătorii de automobile, cât şi pentru segmentul de piaţă reprezentat de furnizori. Şi am certitudinea că industria auto românească poate mai mult. Încurajez Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent, mai constructiv şi mai orientat spre rezultate”, a adăugat şeful Statului.  Klaus Iohannis a arătat că, la fel ca întreaga economie, industria auto din România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

ohannis a vorbit și despre nevoia de dialog dintre Guvern și mediul de afaceri, dar și de nevoia de bani peentru a face performanță în sport, relatează Mediafax. „Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine țintite, de resurse, de infrastructură modernă și accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică și socială. Dacă ne referim la economie, dezvoltarea nu poate avea loc fără investiții, și nu mă refer aici doar la resurse financiare. Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla și Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie națională, are nevoie de stabilitate și predictibilitate. Și de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realități post-criză”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Iohannis: "Industria auto românească, la fel ca întreaga economie națională, are nevoie de stabilitate și predictibilitate". Şeful statului a testat noul model Dacia Duster