Antena Meniu Search
x

Joi, zi cu decizii importante pentru Laura Codruța Kovesi

Cea de-a treia rundă de negocieri pentru funcția de procuror-șef european, la care candidează și Laura Codruţa Kovesi are loc joi.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 23:00

Vezi și

Cea de-a treia rundă de negocieri pentru funcția de procuror-șef european, la care candidează și Laura Codruţa Kovesi are loc joi. Negocierile au loc la o zi după ce fosta șefă a DNA a scăpat de controlul judiciar impus în dosarul în care este bănuită de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. 

Decizia de a admite contestația depusă de Kovesi la controlul judiciar a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tot miercuri, preşedintele Parlamentului European, care o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kovesi, a făcut apel la autoritățile de la București să nu pună obstacole în calea candidaturii sale.

Joi, în paralel cu negocierile pentru funcția de procuror șef de la nivel european, în România, Consiliul Superior al Magistraturii va decide dacă Laura Codruța Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu, unitate de la care a venit la conducerea Parchetului General în 2006. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Joi, zi cu decizii importante pentru Laura Codruța Kovesi