Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis a plecat în SUA, în plin scandal generat de proiectul PNL. Şeful statului va participa la lucrările Adunării Generale a ONU

Astăzi începe cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite la care va participa şi preşedintele României. Klaus Iohannis a plecat deja către New York unde va vorbi despre necesitatea menţinerii dialogului la nivel multilateral pentru a asigura siguranţa la nivel global. Tema din acest an este pacea, iar sesiunea vine în contextul în care tensiunea din Orientul Mijlociu este din ce în ce mai mare. Astăzi vor ţine discursuri 17 lideri, printre care şi preşedintele american, Joe Biden. 

de Redactia Observator

la 24.09.2024 , 08:55

Preşedintele Klaus Iohannis va conduce, în zilele de 24 şi 25 septembrie 2024, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York.

Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este "Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă şi demnitate umană pentru toţi, pretutindeni" ("Unity in diversity, for the advancement of peace, sustainable development, and human dignity for everyone everywhere").

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, participarea preşedintelui Iohannis la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite din acest an reprezintă "o oportunitate de evidenţiere a contribuţiei ţării noastre la efortul global de a accelera progresul către cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, într-un context care continuă să fie marcat de provocări majore la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, care sunt tot mai des nerespectate".

Vezi și

Iohannis va susţine intervenţia naţională în plenul Adunării Generale a ONU, când va pleda pentru menţinerea dialogului la nivel multilateral, mai ales în formatul ONU, ca element esenţial al siguranţei regionale şi globale, se menţionează în comunicat.

Klaus Iohannis a mai participat la sesiunile Adunărilor Generale ale ONU în: 20 septembrie 2023, 16 septembrie 2022, 25 septembrie 2019, 26 septembrie 2018, 21 septembrie 2017 şi 25 septembrie 2015.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală, în locul unui psiholog?
Observator » Ştiri politice » Klaus Iohannis a plecat în SUA, în plin scandal generat de proiectul PNL. Şeful statului va participa la lucrările Adunării Generale a ONU