Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Soţul lui Sevil Shhaideh, motivul amânării? "Să ne spună serviciile!"

Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe astăzi numele viitorului premier al României. Preşedintele va susţine, joi, o conferinţă de presă, după trei zile de consultări cu partidele din România în vederea formării noului Guvern. Propunerea făcută de coaliţia PSD-ALDE-UDMR pentru funcţia de premier este Sevil Shhaideh.

Update ora 16:17 - Liviu Dragnea a vorbit în această după-amiază despre ultimele informaţii apărute în presă legate de soţul doamnei Sevil Shhaideh, nominalizată de PSD pentru funcţia de prim-ministru. 

"Aștept cu interes și nerăbdare instalarea guvernului. Avem o echipă bună, un premier bun și așteptăm să punem în fapte tot ce am promis în campanie. Nu îmi fac griji, cred că președintele o va nominaliza pe doamna Shhaideh, pentru că nu vrea un conflict politic. Eu sunt sigur că o va nominaliza. Soțul doamnei Shhaideh este un cetățean român. Eu sunt convins că toate instituțiile statului, așa cum ne verifică pe toți, cred că nu acordau cetățenie română unui om dacă era o problemă. Eu îl cunosc pe domnul Shhaideh. Au fost câteva declarații, inclusiv de la un fost președinte care bate câmpii. Doamna Shhaideh lucrează la buget, împreună cu niște specialiști. Categoric va merge, dacă va fi chemată la o consultare cu președintele. Nu am problemă cu președintele, am probleme cu faptul că se întârzie această desemnare. Și ce aș putea face? Ce ar putea face românii? Toată lumea aștepta această desemnare. Probabil domnul președinte are motive întemeiate. Am vrea totuși să intrăm în anul nou cu guvern. Noi în două zile votăm guvernul. Au apărut zvonuri, informații, că e un interes din partea Guvernului să facă nu știu ce propuneri, nu știu ce numiri, nu știu dacă sunt adevărate, dar dacă cineva crede că ne poate convinge că s-ar putea refuza o astfel de desemnare cu astfel de motive, se înșeală amarnic. Risc de securitate națională a fost guvernul Cioloș, guvernul zero. România a pierdut miliarde de euro și sunt convins că toate serviciile de informații din România l-au informat pe președinte. Restul sunt glume proaste și pretexte inventate. Doamna Shhaideh a fost ministru în guvern, atunci nu au avut probleme serviciile? Nu există îngrijorări, nu există riscuri. Cine o cunoaște pe Sevil Shhaideh știe că este o femeie muncitoare și serioasă.Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară, dacă această nominalizare creează o problemă de securitate.", a spus şeful PSD.

Update ora 14:33 - Liviu Dragnea reacţionează după anunţul lui Klaus Iohannis prin care a amânat desemnarea noului premier al României. Preşedintele PSD a declarat că Parlamentul era pregătit ca zilele acestea să voteze noul Guvern.

Călin Popescu Tăriceanu a avertiizat, de asemenea, Guvernul actual şi premierul ca în această perioadă să se rezume doar la gestionarea treburilor curente.

Pe acelaşi subiect

Update ora 14:14 - Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu urmează să facă declaraţii, după ce preşedintele Iohannis a anunţat că va amâna până după Crăciun desemnarea noului premier.

Update ora 14:00 - Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că desemnarea noului premier va avea loc ”după Crăciun”, după ce, în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele.

"Consultările s-au încheiat, după două zile. (...) Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de premier. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE şi UDMR", a spus şeful statului, după terminarea consultărilor.

Update: Consultările cu PMP şi cu minorităţile s-au încheiat la Cotroceni. Klaus Iohannis face declaraţii la ora 14.00. E aşteptat să nominalizeze Premierul

Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe astăzi numele viitorului premier al României. Preşedintele va susţine, joi, o conferinţă de presă, după trei zile de consultări cu partidele din România în vederea formării noului Guvern. Propunerea făcută de coaliţia PSD-ALDE-UDMR pentru funcţia de premier este Sevil Shhaideh.

Preşedintele va avea azi ultimele consultări la Palatul Cotroceni, urmând să discute cu reprezentanţii PMP şi ai grupului minorităţilor.

Programul consultărilor:

  • ora 12.00: Iohannis primește delegația PMP
  • ora 13.00: Președintele se întâlnește cu reprezentanții minorităților naționale.

După încheierea consultărilor, Klaus Iohannis e așteptat să țină o conferință de presă, în care să nominalizeze noul Prim Ministru.

Miercuri, Iohannis a primit la Cotroceni delegaţiile PSD, ALDE, PNL, USR şi UDMR.

La finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a anunţat că propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier este Sevil Shhaideh.

Dragnea a precizat că, dacă va fi desemnată, aceasta va fi premierul României, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » BREAKING NEWS: Soţul lui Sevil Shhaideh, motivul amânării? "Să ne spună serviciile!"