Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis cere anchetarea modului în care a acţionat Jandarmeria la protestul diasporei. Peste 450 de oameni au fost răniţi

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere lui Augustin Lazăr demararea urgentă a cercetării pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc intervenţia Jandarmeriei Române la protestul diasporei de vineri seară. 

Klaus Iohannis cere anchetarea modului în care a acţionat Jandarmeria la protestul diasporei din Piaţa Victoriei

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere lui Augustin Lazăr demararea urgentă a cercetării pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc intervenţia Jandarmeriei Române la protestul diasporei de vineri seară. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalității intervenției și identificarea persoanelor și a gradului de implicare sau vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală",  se arată în comunicatul de presă emis de Administraţi Prezidenţială.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timpul protestelor violente de la Piaţa Victoriei, 24 din acestea au fost din rândul jandarmilor. 65 de oameni au fost răniţi şi au avut nevoie de spitalizare, între care 9 jandarmi. 

Potrivit unor surse, în această dimineaţă, în spitalele din Bucureşti mai erau internate 10 persoane, dintre care patru la Spitalul Universitare şi şase la Spitalul Floreasca.

Dintre pacienţii internaţi la spitalul Floreasca, patru sunt jandarmi.

Noaptea trecută, la spitalele din Bucureşti au ajuns 85 de persoane, iar în Piaţa Victoriei, echipajele medicalel au asistat 455 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis cere anchetarea modului în care a acţionat Jandarmeria la protestul diasporei. Peste 450 de oameni au fost răniţi