Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, sancţionat cu două mii de lei pentru apelativul "penali"

Preşedintelui Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminare. În premieră, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat cu două mii de lei, pentru apelativul "penali".

Vezi și

Preşedintelui Klaus Iohannis a fost amendat pentru discriminare. În premieră, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat cu două mii de lei, pentru apelativul "penali". Raportul arată că a încalcat dreptul la demnitate al liderilor politici la care a făcut referire.

Cuvântul "penali" folosit de şeful statului la adresa unor lideri politici a fost socotit drept o discriminare, motiv pentru care  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis astăzi să-l sancţioneze pe Klaus Iohannis. Şeful statului a fost amendat cu două mii de lei. 

"Utilizarea termenului <<penali>> de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnați", se arată în motivarea CNCD.

În replică, preşedintele a anunţat că va contesta decizia CNCD - pe care o consideră drept o decizie politică. 

"Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD", a fost replica Administraţiei Prezidenţiale.

Nu doar şeful statului a intrat în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, ci şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi - care a vorbit despre un "festival al inculpaţilor".

În cazul şefei DNA, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a respins plângerea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, sancţionat cu două mii de lei pentru apelativul "penali"