Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis şi-a amânat vizita în Letonia, după ce omologul său a fost depistat pozitiv cu covid. Cei doi au fost împreună la Malmo

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată, după ce preşedintele leton a fost depistat pozitiv pentru Covid-19.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 17:51

Klaus Iohannis şi Egils Levits au participat, miercuri, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului
Klaus Iohannis şi Egils Levits au participat, miercuri, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului - Presidency.ro - foto arhivă

Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită vineri şi sâmbătă în Letonia, la invitaţia preşedintelui Egils Levits, după ce ambii au fost prezenţi miercuri, la Malmo, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combateri antisemitismului. Vizita a fost însă anulată, după ce preşedintele leton a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

"Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 - 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2", a confirmat, joi, pentru AGERPRES, Administraţia Prezidenţială.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a făcut un test pentru COVID, rezultatul fiind negativ, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Când a fost depistat pozitiv preşedintele Letoniei

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara din Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis şi-a amânat vizita în Letonia, după ce omologul său a fost depistat pozitiv cu covid. Cei doi au fost împreună la Malmo