Antena Meniu Search
x

Noua sesiune parlamentară aduce reguli stricte pentru jurnalişti. La Camera Deputaţilor s-a montat un "'ţarc" pentru presă

Sesiunea parlamentară a început cu o surpriză neplăcută pentru jurnalişti. La Camera Deputaţilor a fost instalat. "un ţarc".

Vezi și

Sesiunea parlamentară a început cu o surpriză neplăcută pentru jurnalişti. La Camera Deputaţilor a fost instalat. "un ţarc". O zonă atent delimitată, astfel încât jurnaliştii să nu îi mai deranjeze pe deputaţi. "Pentru buna funcţionare a Legislativului" - au spus cei care au încercat să le explice ziariştilor de ce nu se mai pot apropia de demnitari.

Nici nu a început bine sesiunea parlamentară că încă de la primele ore ale dimineţii au fost instalate ţarcuri care să ţină presa departe de locul în care parlamentarii intră în plen şi semnează prezenţa , tocmai ca aceştia să nu mai fie deranjaţi de întrebările incomode. 

Ţarcul însemnă câteva benzi de protecţie care să-i ţină pe jurnalişti la cel puţin 30 de metri distanţă de intrarea în plenul Camerei Deputaţilor. Asta înseamnă că parlamentarii sunt feriţi de întrebări şi microfoane când se plimbă pe holul parlamentului sau atunci când vin la şedinţele de plen. Aşa cum se întâmpla înainte de vacanţă.

Astăzi, parlamentarii Puterii au încercat să explice cum a apărut ţarcul. 

Elvira Şarapatin, deputată PSD: "De multe ori şi agresivitatea asupra parlamentarilor nu e prea sănătoasă. Eu nu mă simt vizată, eu nu fug de presă." 

Întrebaţi cine a luat decizia, reprezentanţii serviciului de pază au evitat să dea un răspuns clar. 

Sesiunea parlamentară a început cu un nou protest  din partea parlementarilor USR care au venit la parlament cu măşti chirurgicale pe faţă. 

Dan Barna, preşedintele USR: "Începe o nouă sesiune parlamentară şi gestul nostru este un gest pe care îl considerăm firesc de solidaritate cu zecile de mii de români care au fost gazaţi şi bătuţi pe 10 august."

În această toamnă în Parlament urmează să fie dezbătute şi votate proiecte importante. Două dintre Legile Justiţiei, Codurile Penale, dar şi legile privind securitatea națională, legea offshore, cât şi revizuirea Constituției pentru redefinirea familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Noua sesiune parlamentară aduce reguli stricte pentru jurnalişti. La Camera Deputaţilor s-a montat un "'ţarc" pentru presă