Antena Meniu Search
x

Reacţia DURĂ a şefei DNA, în urma dezvăluirilor lui GHIŢĂ! Ce spune KOVESI despre ÎNTÂLNIRILE PRIVATE de care vorbeşte fostul deputat

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că nu a participat la evenimente private organizate de persoane cu dosare penale, ci doar la cele ale unor instituții publice sau ale șefilor de instituții, unde nu poate "să cenzureze" lista invitaților.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că nu a participat la evenimente private organizate de persoane cu dosare penale, ci doar la cele ale unor instituții publice sau ale șefilor de instituții, unde nu poate "să cenzureze" lista invitaților.

"Este ciudat pentru mine să constat acum ce mulți prieteni am avut, bineînțeles, în ghilimele. În calitatea mea instituțională, de-a lungul timpului, am fost invitată la anumite evenimente organizate de șefi de instituții, organizate de instituții publice, de ambasade, evenimente publice sau evenimente mai restrânse, la care eu am și participat. Am dat curs acestei invitații pentru că una din atribuțiile mele ca șef al DNA este și aceea de a reprezenta instituția. Am participat la evenimente la care am fost invitată în calitatea mea instituțională și la care au participat, de-a lungul timpului, politicieni sau persoane care nu aveau dosare penale la acel moment, ulterior au avut dosare penale în DNA sau la alte instituții", afirmă Kovesi, întrebată dacă a participat la evenimente private alături de politicieni.

Kovesi recunoaşte, însă, că la evenimentele publice la care a luat parte, s-a întâlnit și cu persoane anchetate de DNA.

"Sigur, la astfel de evenimente, m-am întâlnit și cu persoane care erau investigate de către DNA, mai ales evenimente publice. Însă, eu la astfel de evenimente unde sunt invitată, nu pot să cenzurez lista de invitați. Nu pot să spun: 'O persoană vine sau nu vine că eu sunt din DNA și persoana respectivă poate odată va fi investigată de DNA sau este investigată de DNA'. Dar acest lucru, faptul ca am participat la evenimente organizate de șefi de instituții sau de instituții publice, nu înseamnă că mă face prietenă cu acele persoane. Nu înseamnă că, dacă este o poză de grup sau o poză făcută la un anumit eveniment, eu sunt prietenă cu toate persoanele din acel grup. Eu nu am avut întâlniri private cu Sebastian Ghiță, nu am mers în concedii cu Sebastian Ghiță, nu am mers în excursii cu acesta. Nu am vorbit prin telefon sau prin mail cu acesta. Nu am participat la evenimente private organizate de el. Nu am fost și nu sunt prietenă și nici nu voi fi prietenă cu acesta", a precizeazat șefa DNA.

Pe acelaşi subiect

Referitor la participarea la petreceri private sau de familie, Laura Codruța Kovesi respinge prezența sa la evenimente organizate de persoane cu dosare penale.

"Cred că o să fie singura dată când o să comentez ce fac eu în timpul liber, pentru că ceea ce se întâmplă în spațiul privat al oricărui demnitar trebuie să rămână acolo. Însă, vă spun că la evenimente private, organizate de persoane care au dosare penale, au avut dosare penale sau care sunt investigate de DNA, nu am participat. Am participat la evenimente private organizate de șefi de instituții sau de reprezentanți ai unor instituții publice, dar nu la evenimente organizate în mod privat de Sebastian Ghiță sau de alte persoane pe care le cercetăm", spune Kovesi.

Despre eventuale întâlniri cu fostul deputat Sebastian Ghiță, înainte ca acesta să aibă calitatea de inculpat, Kovesi afirmă că nu a avut cu acesta întrevederi private.

"Nu au existat niciun fel de întâlniri private în niciun loc. Întâlnirile pe care le-am avut au fost la sediul unor instituții publice sau organizate de șefi ai unor instituții publice. Nu am avut întâlniri private", conchide Laura Codruţa Kovesi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Reacţia DURĂ a şefei DNA, în urma dezvăluirilor lui GHIŢĂ! Ce spune KOVESI despre ÎNTÂLNIRILE PRIVATE de care vorbeşte fostul deputat