Antena Meniu Search
x

Liderul PNL, Raluca Turcan: Ministrul de Interne trebuie să demisioneze!

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că există suspiciuni cu privire la legături între grupurile de "agitatori" care au provocat violenţe la protestul de miercuri şi liderii PSD, care trebuie explicate de către MAI, şi cere demisia ministrului Carmen Dan.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că există suspiciuni cu privire la legături între grupurile de "agitatori" care au provocat violenţe la protestul de miercuri şi liderii PSD, care trebuie explicate de către MAI, şi cere demisia ministrului Carmen Dan.

"Cerem instituţiilor statului să clarifice de urgenţă modul în care MAI a ales să se comporte la manifestaţiile paşnice din ultimele zile. Au existat informaţii concrete cu privire la grupuri de agitatori, care erau în strânsă legătură cu oameni influenţi din PSD. Trebuie să ştim exact care este această legătură, de ce ministrul de Interne a ales să pună în pericol viaţa cetăţenilor şi, din punct de vedere politic, considerăm că demisia ministrului de Interne este obligatorie", a spus Turcan.

Ea a făcut apel la social-democraţi să nu organizeze contramanifestaţii. "Sper ca cei din PSD să nu încurajeze violenţele de stradă, să nu instige la violenţe de stradă", a spus liderul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineaţă, că solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, lămuriri scrise cum a fost posbil ca elemente violente să fie lăsate să distrugă o manifestaţie paşnică. Preşedintele a mai spus că demonstraţiile din Piaţa Victoriei au fost "eminamente paşnice" şi că este foarte nemulţumit că Ministerul de Interne, deşi avea informaţii despre ce "grupuri se pregătesc", nu a gestionat această situaţie, iar jandarmii nu au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori" care au detunat manifestaţia paşnică.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, la Romania TV, referitor la violenţele izbucnite la protestul din Capitală, ca nu a primit informări prealabile de la servicii că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări. "Nu am primit informări că la mitingul din această seară urmau să fie provocări. Eu nu am primit o asemenea informaţie, dar am luat toate măsurile necesare", spunea ministrul Carmen Dan, întrebată dacă fusese informată de către serviciile de informaţii despre eventuale provocări ce ar fi umat să aibă loc la protestul de miercuri seară.

Ulterior, SRI a precizat, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară, că a existat "un schimb de informaţii cu MAI".

"Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel şi Bogdan Despescu-IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", informa SRI.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » Liderul PNL, Raluca Turcan: Ministrul de Interne trebuie să demisioneze!