Antena Meniu Search
x

PRIMA REACŢIE a lui Liviu Dragnea după declanşarea crizei politice din România: Fac apel la autorităţi să nu se lase intimidate de comentariile preşedintelui Iohannis - LIVE TEXT

Declaraţiile lui Sorin Grindeanu:

- Nu am luat în calcul o demisie

- Florin Iordache şi-a delegat atribuţiile pentru că anumite instituţii ale statului au cerut anumite documente şi acestea trebuiau să fie puse la dispoziţie, iar el era prezent la şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

- Referitor la caracterul de urgenţă al OUG: Eu i-am cerut ministrului Justiţiei, aducându-se în discuţie toate aceste ordonanţe şi legi, la un moment dat am văzut că se spune şi de asumare, să vină cu o poziţie clară, rapidă, pentru că lumea ieşea în stradă pe ceva cei noi nu am făcut. Graţierea, în prima formă care a fost publicată pe site-ul MJ şi care nu mai este cea care a fost trimisă ca şi proiect de lege, erau excluse faptele care sunt legate de corupţie. Era trecut clar în proiect recuperarea prejuduciului. Ministrul Justiţiei a venit cu această propunere, pentru a detensiona lucruri, care a îndeplinit toate procedurile. 

- Eu nu am imunitate, nu am încălcat legea cu nimic. Am cerut să se respecte procedurile. Am întrebat dacă s-au respctat şi mi s-a spus că da.

- În urmă cu ceva luni s-a mai adoptat o OUG cu câteva sute de modificări la codul penal. În 24 de ore.

-Nu se dezincriminează abuzul în serviciu.

- Dacă cineva este condamnat, în acest moment, pe un articol care este declarat de CC neconstituţional, ce se întâmplă? Cum este posibil să se stea atâţia ani în Parlament fără să se facă aceste modificări. Oameni mor cu dreptatea în braţe. 

Declaraţiile lui Liviu Dragnea:

-Am avut o întalnire importanta şi am discutat cu colegii din tara despre situatia politica actuala. PSD-ul este un partid care a castigat alegerile printr-un vot masiv exprimat la urne catre cetateni.

-Guvernul si partidele care il sustin suntem in continuare determinati sa exercitam atat puterea executiva cat si cea legislativa intr-un mod legimit si constitutional. S-a reafirmat sustinerea pentru Guvernul Grindeanu in cadrul sedintei.

-Am inteles ca astazi am fost certati de presedintele Romaniei. Aceeaşi maşinărie de dezinformare eu am mai văzut-o doar la Revoluţie. Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de aseara.

- Sunt lucruri care poate nu se stiu, dar sefului dispozitivului de Jandarmi i s-a aplicat o lovitura la picior. Un alt jandarm era sa-si piarda un ochi, dar n-a parasit dispozitivul. Toti si-au indeplinit atributiile legale cu foarte mult profesionalism.

- Este important ca aceste opinii să se exprime fără violenţă pentru că situaţia de azi noapte din Piaţa Victoriei nu cred că este situaţiei pe care şi-au dorit-o cei care au ieşit din dorinţa de a protesta, de a-şi exprima opiniile. Rugămintea noastră pentru aceşti oameni cinstiţi este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confişte acest protest sau care au vrut să facă astfel încât protestul să degenereze în violenţe. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan ca azi noapte să se ajungă la violenţe. Sper că MAI şi Parchetul să reuşească să afle cine a gândit, cine a organizat şi cine a plătit acţiunile violente de azi noapte

- Fac apel la oamenii legii sa nu se lase intimidati de comentariile presedintelui Iohannis. Este inadmisibil sa certe niste forte de ordine au prevenit niste violente gandite. Acei huligani au fost platiti bine.

- In ceea ce priveste aceasta campanie de dezinformare, Ordonanta care a ar fi fost data pentru gasca de politicieni, asa cum spunea presedintele Iohannis, va spun cu toata sinceritatea, am stat impreuna cu avocatii si am confirmarea a ceea ce banuiam. Aceasta ordonanta nu opreste procesul in care sunt eu implicat.

- Am inceput o actiune de redeschidere a procesului Referendumului. Stiti ca v-am spus acum cateva zile ca voi vorbi despre adevaratii penali din Romania.

- Am o plangere penala impotriva domnului procuror Lucian Papici.

- Alta manipulare si dezinformare. Un domn cu batistuta la rever, jurnalist, informa ca este certa dorinta noastra de a comasa DNA-ul cu DIICOT-ul. Vreau sa va aduc aminte de doamna Raluca Pruna este cea care in noiembrie anul trecut a anutat acest lucru. Niciodata PSD-ul nu a gandit aceasta propunere. In primul rand mi se pare o prostie. E o aberatie.

- Se incearca sa se sperie cat mai multi oameni. Sunt incitati de asa zisi jurnalisti. Era un domn care incita aseara sa se vina la mina acasa. Un alt domn jurnalist folosea expresii foarte neplacute. Va dau o informatie. Nu am SPP. Nu sunt aparat, nu sunt inconjurat de nimeni. Acelui domn i-am facut plangere penala. E vorba de faptul ca toti ministrii, dupa ce li s-au publicat datele personale.

- Sa inteleg ca aparam un stat de drept incitand la violenta si incalcarea legii.

- M-am întâlnit cu ambasadorul SUA, două ore am stat de vorbă.

- Despre Ordonanta, tot scandalul acum se rezuma la un articol. Indeplinirea "defectuoasa" a atributiilor de serviciu. Un termen foarte vag si care lasa loc la interpretari. Iar limita respectiva, din punctul meu de vedere, pot sa puna un leu. Cum sa spuna ca pana la 200.000 se poate fura? Sa puna un leu. Sa puna o suta de lei. Imi este indiferent. Trebuia sa transmitem o suma si ne interesa sa punem accent pe recuperearea prejudiciului.

- Eu n-am de gand sa scoatem in strada un milion de oameni. Ar fi o lupta intre romani, iar eu nu am aceasta intentie.

- O noua dezinformare. Am inteles ca s-a spus pe nu stiu ce site-uri, ca atunci and am intrat in sala de sedinta as fi injurat pe cei de la USR. In primul rand, eu n-am facut niciodata asa ceva si nici n-o sa fac. Va rog sa verificati pe inregistrare ca nu am zis asa ceva. Am intrebat de bate si petarde, da. Poate le-au ramas de aseara.

- Inca o data va spun ca asistam la niste manifestari ale unui partid impotriva caruia s-a facut plangere penala pentru finantare ilegala.

- A doua observatie, vreau sa ma refer la ceea ce am spus in campania electorala privind legea raspunderii magistratilor. Am spus atunci, o spun si acum. Daca se va elabora un proiect de lege, eu personal voi fi de acord cu el doar intr-o singura situatie. Daca acea lege va putea sa protejeze judecatorii din Romania de orice fel de infulenta. Pana in momentul in care judecatorii din Romania nu vor fi protejati 100% si nu vor avea linistea sa judece drept, nu va fi justitie libera in Romania. Si voi vedea ca acest lucru sa se intample, chiar cu pretul libertatii mele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » PRIMA REACŢIE a lui Liviu Dragnea după declanşarea crizei politice din România: Fac apel la autorităţi să nu se lase intimidate de comentariile preşedintelui Iohannis - LIVE TEXT