Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, primele declaraţii după CEx PSD. Cum răspunde liderul PSD solicitării Gabrielei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan

Liviu Dragnea a oferit mai multe declaraţii în urma CEx PSD organizat astăzi la Neptun. În cadrul conferinţei de presă, liderul PSD a vorbit despre problemele abordate în cadrul congresului.

Liviu Dragnea face primele declaraţii după CEx PSD - Hepta

Liviu Dragnea a oferit mai multe declaraţii în urma CEx PSD organizat astăzi la Neptun. În cadrul conferinţei de presă, liderul PSD a vorbit despre problemele abordate în cadrul congresului, dar şi despre solicitarea Gabrielei Firea de demitere sau demisie a ministrului Carmen Dan. 

"Documentul adoptat este destul de succint. Măsurile sunt derivate din programul de guvernare. Va fi o muncă asiduă toamna aceasta pentru adoptarea lor. Vreau să scot în evidenţă câteva: primele investiţii amjore prin parteneriatul public privat, anume Autostrada Bucureşti Braşov care are ca termen de semnare a contractlui, luna decembrie.

De asemenea, astăzi am adoptat o măsură la care lucrăm de ceva timp: un program de revitalizare a staţiunilor balneare din România. O investiţie de aproape un miliard de euro. Am ami decis, prin vot, să prelungim existenţa voucherelor de vacanţă. Era prevăzut ca de la anul să se transforme în bani, dar rezultatele obţinute de la operatorii de turism au fost foarte bune. 

Am discutat şi despre peste porcină africană. Domnul Daea le-a dat colegilor un stick cu măsurile care vor fi luate. Am cerut ca despăgubirile pentru gospodăriile unde au fost sacrificaţi porci, să nu se acorde la greutatea animalului din momentul respectiv. Banii sunt pregătiţi, imediat după rectificare vor începe aceste proceduri şi alocarea banilor. 

Am mai vorbit despre referendum. Am dat un vot în CEx de asumare politică a acestui obiectiv. Totodată am stabilit când să înceapă votul în Senat. S-a stabilit pentru 7 octombrie organizarea Referendumului pentru Familie.

De asemenea, a fost o solicitare din partea doamnei Gabriela Firea de demitere a ministrului de Interne Carmen Dan. Nu vreau să dezvolt foarte mult. Toţi colegii s-au opus acestei solicitări", a detaliat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2019, Dragnea a răspuns că nu a fost vreodată un obiectiv ca el să candideze la preşedinţie. "E foarte important ca Iohannis să nu mai fie preşedinte", a spus Dragnea.

Legat de remanierile guvernamentale, Liviu Dragnea a spus că o astfel de decizie o va lua premierul Viorica Dăncilă.

"Încerc să îi înţeleg supărarea Gabrielei Firea. Niciodată nu o să o critic sau să o vorbesc de rău. Sper că va trece peste această supărare. E cam mult ca Prefectul să devină subiect de discuţie la CEx timp de trei ore", a mai spus Dragnea în privinţa tensiunilor semnalate de primarul general al Capitalei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, primele declaraţii după CEx PSD. Cum răspunde liderul PSD solicitării Gabrielei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan