Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre situaţia urşilor: Populaţia de urşi a crescut foarte mult. E necesară o reglementare foarte clară

Ludovic Orban a afirmat că nu este vânător, dar consideră că populaţia urşilor a crescut foarte mult, animalele venind des foarte aproape de localităţi, încercând să se hrănească.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 18:56

Ludovic Orban
Ludovic Orban - Hepta

Orban a fost întrebat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Harghita, cum apreciază situaţia urşilor din judeţ, în condiţiile în care aceste animale fac numeroase pagube şi chiar victime umane în unele cazuri. 

''Am susţinut adoptarea ordonanţei de urgenţă care a stabilit un mod de intervenţie în cazul prezenţei urşilor în localităţi. Trebuie implementată acum această ordonanţă. Nu sunt un vânător, dar trebuie să spun că este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea, populaţia de urşi a crescut foarte mult, deja urşii care au arealuri foarte mari sunt alungaţi, cei mai slabi caută să se hrănească apropiindu-se foarte mult de localităţi şi generând riscul să fie pusă în pericol integritatea fizică şi chiar viaţa locuitorilor din cauza creşterii populaţiei. E necesară o reglementare foarte clară şi în materie de recoltare astfel încât să existe o limitare a populaţiei pentru că limitarea populaţiei de urşi până la urmă reprezintă una dintre soluţiile pentru a împiedica nevoia urşilor de a-şi căuta hrană în localităţi'', a declarat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre situaţia urşilor: Populaţia de urşi a crescut foarte mult. E necesară o reglementare foarte clară