Antena Meniu Search
x

Mai mulți edili PSD cer conducerii centrale "să decidă SOARTA LUI CHIRICA"

Mai mulți primari ieșeni social-democrați s-au întâlnit marți după-amiaza, la un hotel din apropierea Iașiului, pentru a lua o decizie față de declarațiile făcute în ultima perioadă de primarul Mihai Chirica, președintele organizației județene a PSD Iași.

Mai mulți primari ieșeni social-democrați s-au întâlnit marți după-amiaza, la un hotel din apropierea Iașiului, pentru a lua o decizie față de declarațiile făcute în ultima perioadă de primarul Mihai Chirica, președintele organizației județene a PSD Iași.

Timp de trei ore, peste 20 de primari din județ au discutat situația creată în urma declarațiilor șefului filialei PSD, Mihai Chirica. În cele din urmă, în cadrul întrunirii informale, edilii au decis trimiterea unei scrisori către Guvern și conducerea centrală a PSD, pentru a-și arăta susținerea față de actuala guvernare dar și că se dezic de declarațiile lui Mihai Chirica.

"Am stabilit încă de vineri, în Comitetul Executiv, ca toți primarii de la Iași, și dumnealui (Mihai Chirica — n.r) să susținem Guvernul Grindeanu și pe Liviu Dragnea. Duminică, dumnealui a spus altceva. Ne-am consultat în această direcție și am stabilit să facem o scrisoare prin care susținem Guvernul Grindeanu și PSD și ne dezicem de Mihai Chirica și declarațiile făcute în spațiul public. Bucureștiul are obligația ca, în cel mai scurt timp, să decidă soarta lui Mihai Chirica, în funcție de președinte interimar al PSD Iași și vicepreședinte al partidului", a declarat jurnaliștilor primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica a declarat că întâlnirea informală a primarilor PSD de la hotelul Bucium "este o formă de manifestare care s-a întâmplat într-un cerc de prieteni".

Pe acelaşi subiect

"PSD are sediul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cei care au fost acolo nu vor să scape posibilitatea finanțărilor de la Uniunea Europeană pentru comunitățile lor, pe care eu sunt de acord să le susțin în continuare", a declarat Mihai Chirica pentru AGERPRES.

El a ținut să precizeze că prin declarațiile făcute până acum nu a încălcat statutul partidului, dar nici nu și-a încălcat promisiunile făcute în campania electorală.

"Ei (primarii PSD din județ — n.r) și-au pronunțat un punct de vedere. Mi se pare rezonabil să-i ascultăm. Trebuie să le oferim posibilitatea să se exprime. Curiozitatea mea maximă este cum de au reușit să se contrazică singuri de la discuția (din cadrul Biroului Executiv Județean — n.r) la discuția de marți.Nu e o consecvență în opinii. Asta nu înseamnă că un om care are un punct de vedere nu trebuie ascultat. (...) Nu înseamnă că trebuie să facem permanent un schimb de replici. Dacă au un argument solid, fundamentat pe încălcarea principiilor PSD și ceea ce am promis în campania electorală, mă supun lor. Dacă este doar o divagare a unui subiect bazat pe oponența mea față de unele decizii care au coborât foarte mult partidul în sondaje, au scos în stradă oameni care manifestă democratic și au denaturat programul de guvernare de la ceea ce trebuie făcut la ceea ce nu trebuie făcut, lucrurile sunt în continuare comentate", a mai spus Mihai Chirica.

Costică Postârnac — primarul din Ipatele și Mihai Mihalache — primarul din Schitu Duca i-au cerut anterior lui Chirica, prin intermediul ziariștilor, să renunțe la declarațiile critice făcute la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, și a Guvernului Grindeanu.

Pe de altă parte, printr-o scrisoare deschisă, Paul Corneliu Boișteanu, președintele organizației municipale PSD Iași, a informat că nu este de acord cu aceștia.

"Poziții precum cele ale colegilor noștri Laicu, Mihalache sau Postârnac nu sunt și nu ar putea fi niciodată asumate de o organizație politică modernă precum este Organizația Municipală Iași a PSD. (...) Indiferent de opiniile noastre personale, este evident că domnul Mihai Chirica s-a exprimat în calitate de vicepreședinte ales al PSD și de primar al municipiului Iași. Domnul Mihai Chirica, așa cum este și normal, înțelege să fie primarul tuturor ieșenilor, inclusiv al miilor de persoane care au ales să se manifeste pașnic în stradă, nu doar al membrilor PSD. Aceasta este și atitudinea noastră, a celor care suntem onorați cu demnitatea de consilieri locali ai municipiului Iași", a spus Boișteanu, printr-un comunicat de presă.

El a menționat că în 2015, când Mihai Chirica a fost reales la șefia locală a partidului, i-a chemat pe oameni alături de el pentru a construi împreună ''un nou început'' pentru PSD Iași.

"Mihai Chirica s-a ținut de cuvânt, iar acest 'nou început' (...) a însemnat mai multă deschidere a partidului către ieșeni, către tineret, intelectualitate și societatea civilă, posibilitatea de a discuta liber și deschis despre problemele comunității și ale partidului, atât în sediul PSD, cât și public, precum și crearea și menținerea unei atmosfere de colegialitate și prietenie între membrii organizației. Așa cum a promis, Mihai Chirica a respins programatic politica 'pumnului în gură' și a 'pumnului în masă', militând pentru normalitate, dialog și colaborare", a declarat, prin intermediul comunicatului, Paul Boișteanu.

Conform acestuia, în prezent, organizația municipală Iași a social-democraților este una dintre cele mai dinamice, dar și mai performante din țară.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Mai mulți edili PSD cer conducerii centrale "să decidă SOARTA LUI CHIRICA"