Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi români vor primi 700 de lei de la Guvern după 1 iulie. Măsuri de sprijin anunţate de autorităţi

Veşti bune de la Guvern. De la 1 iulie ar putea intra în vigoare mai multe măsuri de sprijin pentru populaţie, care privesc pensiile, ratele la bănci şi salariile bugetarilor.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 12:40

Vezi și

Autorităţile vor să reintroducă posibilitatea amânării cu 9 luni a plăţii ratelor bancare, o măsură care a mai fost în vigoare în pandemie. Vârstnicii cu pensii sub 2.000 de lei ar putea primi, o sigură dată, un ajutor de stat de 700 de lei.

Cât despre bugetari, această categorie de salariaţi vor avea veniturile majorate, mai puţin cei din Sănătate, Educaţie şi demnitarii. Vor primi, practic, restul de majorare rămas de când au fost îngheţate salariile angajaţilor la stat.  

Executivul are în plan să dea, dar să şi ia. Practic va reduce cheltuielile cu 10%. Pe lista tăierilor sunt achiziţiile de diferite bunuri şi servicii, fără să fie afectate investiţiile, salariile, pensiile sau asistenţa socială. Tot de la 1 iulie, ar putea fi suspendate şi angajările la stat.

Şi de aici, Guvernul ne-a lăsat în suspans, pentru că măsurile au fost anunţate pe Facebook şi nu într-o conferinţă de presă, unde se pot cere clarificări. Toate aceste propuneri care, repet, ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, au un impact bugetar de 1,1 miliarde euro.

Pe acelaşi subiect

Noi măsuri aprobate de Guvern

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

  • amânarea ratelor cu 9 luni
  • 700 de lei, ajutor pentru pensionari
  • majorarea salariilor bugetare
  • diminuarea cu 10% a cheltuielilor bugetare
  • suspendarea angajărilor la stat 
  • creşterea colectării cu 10 miliarde de lei
  • accelerarea absorbţiei fondurilor europene
  • impact bugetar: 1,1 miliarde euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Mai mulţi români vor primi 700 de lei de la Guvern după 1 iulie. Măsuri de sprijin anunţate de autorităţi