Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță cu PNL: "Exclus! Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu?"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că ”este exclus” ca PSD să facă alianţă cu PNL pentru guvernare. ”Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei?”, a afirmat Ciolacu.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 09:56

Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță cu PNL: "Exclus! Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu?"
Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță cu PNL: "Exclus! Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu?" - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Întrebat dacă PSD merge la guvernare cu PNL, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a răspuns că "e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei?”.

Ciolacu consideră că, ”dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru (...) nu există altă soluţie decât anticipate”.

”Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu va răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţa cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Va aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţă populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a mai afirmat liderul PSD.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, la Timişoara, că, în eventualitatea în care ar fi preşedinte PNL, ar fi exclusă o guvernare PSD-PNL.

"Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar, am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament, am avut cele mai multe moţiuni împotriva mea când eram ministru de Finanţe, nu există, pentru mine, nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al PNL", a declarat Florin Cîţu.

Dîncu: Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie

Reacțiile celor doi politicieni au apărut după ce, joi, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu. a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, precizând că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță cu PNL: "Exclus! Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu?"