Antena Meniu Search
x

Marian VANGHELIE, declaraţii EXPLOZIVE despre alegerile din 2009: "Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoș. Lua bani pentru că ..."

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie continuă seria dezvăluirilor despre turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie continuă seria dezvăluirilor despre turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Vanghelie a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ştia că "Mircea Geoană a pierdut alegerile înainte să se afișeze rezultatele". 

"Știau mulți de acolo, au fost colegi de-ai noștri care le-au spus celor de la sondaj și mi-au spus. S-a pierdut, e 50-50. Urma diaspora. Cred ca nimeni nu a crezut, si ne uitam asa în spate, eram mai mulţi lideri care aveam informaţia, nimeni nu a crezut că sunt aşa bine ancoraţi şi că se ocupă aşa de bine de acest mecanism. Știam că va fi dezastru în diaspora, că acolo erau aranjamente. Cel puțin la Paris nu aveam niciun reprezentant de secție de votare. S-a făcut în așa fel încât la închiderea urnelor se vedea un scor, iar dacă diferența era mare de 5 procente, dar se știa că nu va fi așa mare, aveau o problemă, nu puteau să rezolve din voturile cu diaspora. Noi am câștigat în România, dar în Diaspora ...", a dezvăluit fostul primar.

Potrivit lui Vanghelie, "voturile s-au fasificat ca să se depășească pentru a se câștiga alegerile de Băsescu".

"E foarte greu de spus cine a ochestrat această mașinărie. (...) Victor Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoș. Lua niște bani figurat pentru că se ocupa de problemele juridice ale acestuia. Cât de cinstit poți să mai fi dacă iei 10 mii de euro dintr-o parte. (...) Dâncu, Rus, Ponta știau că Băsescu este câștigător. Pentru România a fost un dezastru că el (n.r Ponta) a avut funcții atât de mari. El știa care sunt rezultatele", a continuat Marian Vanghelie.

Despre cina din seara alegerilor, din casa lui Gabriel Oprea, fostul edil a spus că nu a ştiut nimic.

"Este foarte greșit ce s-a întâmplat acolo, nu aveau ce să caute acolo doamna Kovesi, poate domnul Andronic pentru că era ziarist, dar restul nu aveau ce să caute acolo", a spus Vanghelie.

Referindu-se la comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, fostul primar a afirmat că, "Dacă Dragnea nu înțelege că nu are decât un singur drum spre victorie se va duce și el după ceilalți".

"Toți cei din casă de acolo (n.r. de la Oprea) ar trebui să treacă pe la această comisie", a conchis Marian Vanghelie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Marian VANGHELIE, declaraţii EXPLOZIVE despre alegerile din 2009: "Ponta a fost angajatul lui Dorin Cocoș. Lua bani pentru că ..."