Antena Meniu Search
x

Mazăre: Inspectorului ANI îi fac plângere pentru abuz în serviciu

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, astăzi, că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu și îi va cere daune inspectorului de la ANI care a sesizat DNA pentru cercetarea sa cu privire la un posibil conflict de interese

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, astăzi, că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu și îi va cere daune inspectorului de la ANI care a sesizat DNA pentru cercetarea sa cu privire la un posibil conflict de interese

"O recuz pe doamna inspector ANI care nu a avut răbdare, conform legii, să primească aceste documente, în 15 zile cum spune ..., îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că a încălcat legea (...) și îi cer daune", a declarat primarul Constanței, în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, instituție unde se prezintă săptămânal conform procedurilor controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Potrivit acestuia, este vorba despre inspectorul Elena Galan de la ANI.

Radu Mazăre a explicat că în urmă cu cinci ani a fost reclamat de ANI pentru același lucru, procurorii DNA dispunând, în urma verificărilor efectuate, neînceperea urmăririi penale în cazul său.

"M-a reclamat ANI, în 2009, pentru același lucru, respectiv faptul că am semnat contracte cu niște firme unde acționar este domnul Strutinsky, iar eu sunt acționar în alte firme cu el. Și m-a reclamat pentru conflict de interese susținând că faptul că eu sunt acționar cu Strutinsky la hotel înseamnă că am relații comerciale și ca atare sunt în conflict de interese. Această reclamație din 2009 a ajuns la DNA, la București, DNA București a verificat, punând să verifice și Curtea de Conturi și așa mai departe. Și, în 2012, a dat o rezoluție contrasemnată de șeful de secție de la DNA prin care spune că calitatea mea de acționar la hotel și la celelalte șapte firme, cu Strutinsky, nu presupune efectuarea de relații comerciale între noi. Ca atare, a dispus neînceperea urmăririi penale. (...) Mai mult, confirmarea rezoluției procurorilor a fost dată și de Curtea de Apel Galați, la plângerea anterioară din 2009 care viza același lucru, cu Strutinsky acționar la televiziune și eu acționar cu el la hotel", a menționat Mazăre.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat, luni, Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru cercetarea lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Mazăre: Inspectorului ANI îi fac plângere pentru abuz în serviciu